nieuws

Chocolade-auto’s van Sergio Herman en Jonnie Boer

Restaurant 2816

Sergio Herman en Jonnie Boer hebben samen met hun Belgische collega’s David Martin en Gert De Mangeleer en chocolatier Dominique Persoone, een eigen chocolade-versie van de Land Rover Defender gemaakt.

Chocolade-auto’s van Sergio Herman en Jonnie Boer
Foto's: Rahi Rezvani

Land Rover ging voor de ontwikkeling van de chocolade de samenwerking aan met de Belgische chocolatier Dominique Persoone. Naast de eigenaar van The Chocolate Line werken ook Sergio Herman**, Jonnie Boer*** en hun Belgische collega’s David Martin* en Gert de Mangeleer*** mee.

Sergio Herman & Jonnie Boer: sakura en gin

Elke chef werd gevraagd een vulling te maken die hun persoonlijkheid typeert. Jonnie Boer en Sergio Herman Sergio Herman koos voor een combinatie van frisse Sakura en licht gezouten karamel en chocolade. Jonnie Boer voegde zijn eigen gin toe aan de praline.

Lees ook: Dominique Persoone maakt bonbons voor Oud Sluis

Okinawa zout en matcha thee

David Martin, van La Paix in Brussel, verwerkte Miso in zijn praline. Die werd vervolgens bestrooid met Okinawa-zout. Gert De Mangeleer, van Hertog Jan in Brugge, koos voor een combinatie van Koji (gefermenteerde rijst) en groene Matcha thee. Dominique Persoone creëerde een gele Defender-praline. Deze bestaat uit Sergio Hermanmelkchocolade, gevuld met hazelnootpraliné en keylime.

De Defenders van chocolade zijn te koop in The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen.

Reageer op dit artikel