nieuws

Chef-kok en maître verlaten sterrestaurant O Mundo voor nieuwe uitdaging

Restaurant 2762

Chef-kok Dennis Richter Uitdenbogaardt en maître Yvo Kwak verlaten per 1 september 2017 sterrestaurant O Mundo in Wageningen voor een nieuwe uitdaging.

Chef-kok en maître verlaten sterrestaurant O Mundo voor nieuwe uitdaging
Dennis Richter Uitdenbogaardt

Yvo Kwak

Yvo Kwak vertelt dat hij de maître sommelier wordt bij Parc Broekhuizen in Leersum. ‘Na vier jaar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging.’ Kwak werkte voorheen bij restaurant De Librije en als sommelier bij ’t Nonnetje in Harderwijk.

De chef-kok, die in totaal dertien jaar in dienst was bij O Mundo, zegt ook toe te zijn aan iets nieuws.  Richter Uitdenbogaardt werkte zichzelf binnen het restaurant op van chef de partie tot souschef en van souschef tot executive chef/directeur. ‘Heb het hier heel fijn gehad, maar nu kan ik niet langer meer groeien.’ Richter Uitdenboogaardt is de mogelijkheden aan het onderzoeken of hij een eigen restaurant kan starten. ‘Na 1 september heeft dat mijn focus.’

Richter Uitdenbogaardt volgde in 2012 als chef-kok Baltasar Tieskens op binnen. O Mundo is sinds november 2009 in het bezit is van een Michelinster. Richter Uitdenbogaardt was eerst werkzaam bij De Kromme Dissel in Heelsum, Het Ambacht in Driel en La Rive in Amsterdam.

Reageer op dit artikel