nieuws

Hertog Jan sluit deuren definitief eind dit jaar

Restaurant 1898

Hertog Jan sluit zaterdag 22 december 2018 haar deuren definitief. Na 13 jaar komt er een einde aan het Belgische driesterrenrestaurant van chef-kok Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens. Het duo is inmiddels vergevorderd met nieuwe plannen.

Hertog Jan sluit deuren definitief eind dit jaar
Gert de Mangeleer (r) en Joachim Boudens. (c) Beelduitbraak

Gert de Mangeleer en Joachim Boudens zeggen met Hertog Jan ‘hun grootste dromen verwezenlijkt en willen stoppen op een toppunt in hun carrière.’ Het driesterrenrestaurant in Zedelgem, nabij Brugge, verwelkomt de laatste gasten op zaterdag 22 december 2018. ‘We hebben altijd gedroomd: eerst wilden we een eigen zaak, daarna 1 ster, nog later droomden we van 3 sterren en van een ‘echt restaurant’ met internationale uitstraling. Onze grootste droom is steeds geweest om met Hertog Jan op een toppunt in onze carrière te stoppen.

Einde Hertog Jan, start L.E.S.S.

Het einde van Hertog Jan betekent echter niet het einde van een carrière. Eerder de start van een nieuw verhaal. Op de eerste plaats zijn de twee al een hele tijd bezig met nieuwe plannen voor hun bistro concept L.E.S.S. (Love. Eat. Share. Smile.). ‘L.E.S.S. laat zijn gasten in een warme sfeer genieten van de gerechten die Gert thuis eet met vrienden en familie.’ Joachim Boudens bedacht voor L.E.S.S. een uitgelezen selectie wijnen en bieren.

Daarnast zeggen De Mangeleer en Boudens de topgastronomie geen vaarwel. ‘We denken ons niveau nog te kunnen overstijgen en dromen al opnieuw van een plaats waar we nu en dan nog eens het beste van onszelf kunnen geven. Onder de noemer M.O.R.E. by Hertog Jan zullen we boeiende gastronomische verhalen kunnen blijven bedenken en aangaan.’

 

Reageer op dit artikel