nieuws

Restaurant Parels Haarlem int weer de meeste VVV Dinercheques

Restaurant 731

Restaurant Parels in Haarlem heeft net als vorig jaar de Gouden VVV Dinercheque ontvangen. Zowel in 2016 als in 2017 ontving dit restaurant de meeste VVV Dinercheques van alle 2000 deelnemers. Hoeveel cheques Parels heeft ontvangen of voor welk bedrag, maakt de VVV niet bekend.

Restaurant Parels Haarlem int weer de meeste VVV Dinercheques

De Gouden Dinercheque werd voor de 2e keer uitreikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. En dezelfde winnaar als vorig jaar mocht de prijs in ontvangst nemen.

‘Restaurant Parels heeft ook in 2017 de meeste gasten ontvangen die (een deel van) hun rekening met de VVV Dinercheque betaald hebben’ aldus Chantal Vergouw, product manager van VVV Nederland. ‘Wij zijn blij met de restaurants die de VVV Dinercheque accepteren en willen op deze manier onze waardering laten zien.’vvv dinercheque

Met meer dan 120.000 verkochte cadeaukaarten per jaar is de VVV Dinercheque een van de grootste restaurant cadeaukaarten in Nederland, zo zegt de organisatie zelf. Bij de VVV Dinercheque zijn meer dan 2000 restaurants aangesloten, van brasserie tot sterrenrestaurant.

De Dinerbon van VVV (voorheen Nationale Dinercheque) is vijf jaar geldig en gasten kunnen de kaart online of in fysieke verkooppunten aanschaffen. Het minimum bedrag is vijf euro, het maximale bedrag is 250 euro.

VVV Dinercheque: tien procent commissie

Het verdienmodel van cheque is dat het restaurant 90% van de waarde van de bon ontvangt wanneer deze bij hem wordt besteed. De provisie (10 procent) wordt enkel betaald over de waarde van de kaart die bij het restaurant wordt besteed.’ Onze grootste concurrenten vragen een commissie tussen de 15 en 25 procent,’ aldus Vergouw eerder tegen Misset Horeca.

vvv dinercheque‘Een rekenvoorbeeld: Wanneer er een gast met een cheque van €50 bij een restaurant gaat eten voor €100. Draagt het restaurant 10% over de €50 (van de cheque) af dus €5. Over rest van de rekening die niet met de VVV Dinercheque wordt betaald wordt er geen provisie gerekend. De cheque is 5 jaar geldig in tegenstelling tot andere kaarten die een geldigheid hebben van 1 jaar.’ Er worden er jaarlijks 120.000 van verkocht.

Leestip:
VVV-Dinercheque goed voor 8 miljoen euro
Gouden dinercheque voor restaurant Parels in Haarlem (jan 2o17)