nieuws

Peter Scholte naar The Green House

Restaurant 2014

Peter Scholte gaat aan de slag als chef-kok van The Green House, een circulair restaurantconcept van cateraar Albron in Utrecht. De ‘groene’ hub blijft 15 jaar staan.

Peter Scholte naar The Green House

The Green House is een nieuw circulair horecaconcept van cateraar Albron aan de Croeselaan in Utrecht. Een restaurant waar verantwoord en duurzaam koken centraal staat en uitsluitend met verse en duurzame producten wordt gewerkt, deels uit de eigen inpandige urban farm. Peter Scholte is aangesteld als chef-kok.

Scholte werkte hiervoor onder andere bij Le Garage, elBulli, en verdiende een Michelinster als chef van Annenetage in Oslo. In Nederland had hij vijf jaar zijn eigen dessertrestaurant Sucre in Amsterdam.

Na het faillissement van Sucre was hij medeverantwoordelijk voor het opzetten van Mr Porter en The Duchess in het W Hotel in Amsterdam en werkte hij onder andere samen met driesterrenchef Jacob Jan Boerma aan de restyling van NH Krasnapolsky. Het afgelopen jaar hield Scholte zich bezig met de restyling en vergroening van Hotel Arena en bijbehorend restaurant Park. Nu maakt hij de overstap naar The Green House.

Circulariteit mainstream maken

Met zijn ruime ervaring in binnen- en buitenlandse horeca op sterrenniveau hoopt Scholte met The Green House circulair koken bekender te maken onder een breed publiek. En te laten zien dat circulair koken vooral ook heel smaakvol is. Maar zijn belangrijkste motivatie is de gast. ‘Ik zeg altijd: als ik met een mooi product veel gasten blij kan maken, dan is mijn missie geslaagd. En als dat kan op manier die bijdraagt aan een duurzamere wereld, dan is voor mij de cirkel rond. Als je wilt dat circulariteit mainstream wordt, moet je niet belerend zijn. Het circulaire verhaal is ons uitgangspunt, maar niet iedereen wil dat verhaal horen. Mensen komen straks naar The Green House om gezellig op het terras te zitten of voor een zakelijke bespreking. Ons verhaal komt overal in The Green House terug, maar is geen moetje dat altijd verteld wordt ook als gasten daar eigenlijk niet op zitten te wachten.’

Over The Green House

The Green House is een volledig nieuw circulair en duurzaam gebouwd paviljoen in het hart van Utrecht. Een restaurant waar chefs gerechten bereiden van ingrediënten uit de eigen urban farm en uit de regio.

Het moet een ‘groene hub’ worden, waar gasten de hele dag terechtkunnen en waar events georganiseerd kunnen worden. Het paviljoen krijgt een tijdelijk karakter: over 15 jaar verdwijnt het weer als de gemeente het gebied opnieuw gaat inrichten. Passend bij dat tijdelijke karakter is het complete paviljoen volledig demontabel.

Als het wordt weggehaald, blijft er niets in de grond achter: bouwers Strukton en BallastNedam hebben de constructie zo gemaakt dat er geen leidingen, kabels of riolering in de grond onder het paviljoen liggen. Zo wordt de grond na gebruik ‘schoon’ achtergelaten, wat past in het circulaire verhaal. Ook wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van hergebruikte of her te gebruiken materialen.

Hieronder een impressie van The Green House

 

The Green House opent in april 2018 voor gasten. Albron is niet de eerste cateraar die een circulair concept neerzet. Vorig jaar opende Vermaat restaurant Circl op de Amsterdamse Zuidas. Daar zwaait chef-kok Rudolf Brand de scepter.

Albron

Cateraar Albron bedenkt, bouwt en beheert foodconcepten met een verhaal. Voor bedrijven en overheden, op scholen en universiteiten, in ziekenhuizen en zorginstellingen, op evenementen, in dag- & verblijfsrecreatie en op high traffic locaties. Met een omzet van €275 miljoen in 2016, een gezond rendement en circa 4500 medewerkers die op bijna 1000 locaties in Nederland werkzaam zijn.

Van die omzet komt €107,5 miljoen rechtstreeks uit horeca-activiteiten, waarmee Albron op plek 18 staat in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.

Reageer op dit artikel