nieuws

Mac van Dinther stopt met recensies voor De Volkskrant

Restaurant 4535

Mac van Dinther stopt na 21 jaar met het schrijven van restaurant-recensies voor de Volkskrant. Na de zomervakantie neemt Hiske Versprille – nu nog werkzaam voor Het Parool – zijn baan over.

Mac van Dinther stopt met recensies voor De Volkskrant

Mac van Dinther blijft correspondent voor de Volkskrant in Oost-Nederland. Van Dinther blijft daarnaast over eten en bekende koks schrijven voor ‘zijn’ krant. Met het schrijven van recensies stopt hij echter.

Als sluitstuk bezoekt hij de laatste tien weken de tien restaurants die volgens hem op ieders bucketlist moeten staan, zo schrijft de Volkskrant.

‘Mac van Dinther is 21 jaar steun en toeverlaat geweest van de Volkskrant-lezer op zoek naar een goed restaurant. Culinaire trends komen en gaan. Mac gids ons erdoor met vaste hand. Restaurants die een gunstige beoordeling van hem krijgen, zitten soms meteen weken vooruit volgeboekt. Een goede recensent blijft nuchter in deze merkwaardige rol. Staat open voor vernieuwingen maar laat zich niets op de mouw spelden. Die balans heeft Mac altijd weten te behouden,’ complimenteert de Volkskrant-hoofdredacteur Mac van Dinther.

Hiske Vesprille

Mac van Dinther wordt opgevolgd door Hiske Versprille uit Amsterdam. Nu nog werkzaam voor het Parool – als freelancer – voor de rubriek ‘Proefwerk’ waarin ze Amsterdamse restaurants beoordeelt. Versprille volgde vijf jaar geleden na diens dood Johannes van Dam op.

Hiske Versprille is 35, studeerde filosofie en journalistiek en werkte als kok in Amsterdamse restaurants als Caffè Toscanini en Wilde Zwijnen. Mac van Dinther

Als verslaggever van Het Parool won ze een Tegel, de belangrijkste journalistiekprijs, met haar ontmaskering van biefstukrestaurant Piet de Leeuw. Met een dna-test bewees ze dat diens rundvlees eigenlijk paardenvlees was.

Een jaar geleden ging Hiske Versprille uit dienst bij Het Parool om voor zichzelf te beginnen. Naast Proefwerk begon ze onder meer een podcast waarin ze kookt met bijzondere koks, Cheft geheten.

In de Volkskrant gaat Versprille na de zomer de restaurantrubriek schrijven. Hij komt in het Volkskrant Magazine van zaterdag. Ze wil nieuwe gerechten, stromingen en trends belichten zodat ook een niet-restaurantbezoeker er iets van opsteekt.

>>> Meer Restaurant nieuws op Misset Horeca

Reageer op dit artikel