Souschefs strijden in kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

Souschefs strijden in kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs
Michel Oude Booijink behaalde bij de internationale wedstrijd, die in 2017 in Frankfurt werd gehouden de tweede plaats.

Na de succesvolle eerste editie houdt de Nederlandse Bailliage van de Chaîne des Rôtisseurs op maandag 7 mei 2018 voor de tweede keer de Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd.

Deelname staat open voor souschefs die in september 2018 jonger zijn dan 27 jaar en die werkzaam zijn in de keuken van een restaurant dat is aangesloten bij de Chaîne des Rôtisseurs, een internationale culinaire organisatie. Meer dan 25.000 mensen uit ruim zeventig landen zijn lid van de Confrérie. Met haar oprichting in het begin van de vijftiger jaren is de Nederlandse Bailliage van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs de oudste culinaire organisatie in ons land.

Koken uit onbekende winkelmand

Elke deelnemer krijgt een identieke, vooraf onbekende ‘winkelmand’, die bepaalde basisingrediënten bevat. Met gebruik van al deze ingrediënten en door gebruik te maken van wat er in een keuken aanwezig is, moet de deelnemer een driegangenmenu samenstellen en bereiden: voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, voor vier personen.

Het uitgeschreven menu moet in het eerste halfuur klaar zijn, waarna 2,5 uur is toegestaan voor de bereiding, waarna de gerechten aan de jury worden gepresenteerd binnen 30 minuten.

Internationale wedstrijd in Taiwan

De winnaar van deze landelijke wedstrijd wordt in principe uitgezonden naar de internationale wedstrijd voor Jeunes Chefs Rôtisseurs, die op 7 september 2018 in Taiwan wordt gehouden. Michel Oude Booijink is de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs 2017 wedstrijd in Nederland geworden. Michel is werkzaam in de met een Michelinster bekroonde keuken van het Landhuishotel De Bloemenbeek in de Lutte. Hij werkt daar onder leiding van SVH Meesterkok Michel van Riswijk. Bij de internationale wedstrijd, die in 2017 in Frankfurt werd gehouden eindige Michel als tweede van de ruim dertig deelnemers.

Vijf jonge veelbelovende souschefs, werkzaam in gerenommeerde Nederlandse restaurants, zullen op 7 mei de degens kruisen in Leerhotel het Klooster te Amersfoort.