nieuws

Topman Michael Ellis verlaat Michelin

Restaurant 2919

Michael Ellis, de internationale directeur van de rode gidsen van Michelin, verlaat het bedrijf in september 2018. Hij wordt culinair verantwoordelijk voor de luxe hotelketen Jumeirah.

Topman Michael Ellis verlaat Michelin
Michael Ellis

Wie Michael Ellis gaat opvolgen bij Michelin, is nog niet bekend. Ellis werkte sinds 2011 bij Michelin en hij verlaat de groep op 14 september 2018. Dit meldt de Franse bandenfirma in een persbericht dat werd gepubliceerd op 18 juni 2018.

‘Onder de leiding van Michael Ellis hebben de teams van de Michelin-gidsen met succes een dynamische internationaliseringsstrategie gevoerd. De gids heeft nu 31 edities in 30 landen [Guangzhou wordt de 32e editie] en heeft haar verspreidingsgebied uitgebreid met zes nieuwe titels in de afgelopen drie jaar.’

Michael Ellis: ‘Mijn zeven jaar als hoofd van de Michelin-gidsen waren de meest opwindende van mijn carrière. Een unieke kans! De inspecteurs zijn het kloppend hart van

Michael Ellis

Jumeirahs bekendste hotel: Burj Al Arab in Dubai

deze activiteit, hun passie en hun expertise zijn het belangrijkste in ons werk. Ik ben er trots op dat ik zeven jaar bij hen mocht zijn. Lang leven de Michelin-gids.’

Zijn opvolger zal binnenkort worden benoemd.

Michael Ellis

Michael Ellis werkte zeven jaar voor de Franse bandenfirma Michelin. Hij is nog even wereldwijd verantwoordelijk voor de culinaire rode gidsen van het merk. Ellis heeft zijn ontslag begin juni aangekondigd en heeft een opzegtermijn van drie maanden. Le Point – een Frans magazine – weet te melden war hij naar toe gaat: Jumeirah hotels.

Bij Jumeirah hotels gaat Michael Ellis José Silva helpen om de culinaire plannen van de hotelketen uit te voeren. Silva – voorheen bijna 25 jaar actief voor Four Seasons en sinds begin 2018 ceo van Jumeirah – kent Ellis uit zijn tijd in Frankrijk. Silva was er gm van het Four Seasons hotel George V in Parijs. Ten tijde van zijn dienstbetrekking bij George V behaalde het hotel de vijf Michelinsterren. Restaurant Le Cinq heeft drie sterren. La Galerie en Le George hebben beiden een ster.

Leestip

Leestip

Silva heeft bij Jumeirah nu 19 hotels in zijn portefeuille. En maar liefst 25 hotels in ontwikkeling op locaties als St. Petersburg, Bali, Muscat Bay (Oman) en Aqaba (Jordanie) en diverse locaties in China en Abu Dhabi. Het aantal restaurants moet in vijf jaar tijd verdubbelen en daarbij mag Michael Ellis Jose Silva helpen. Ellis moet bijvoorbeeld 24 nieuwe chefs aantrekken voor de huidige en de nog te openen hotels.

‘Ik zocht de geschikte persoon om deze groei in goede banen te leiden. En ik dacht direct aan Michael Ellis. Ik ontmoette hem in mijn vier jaar tijd in Parijs. Hij is een van de beste specialisten ter wereld. We gaan samen geweldige dingen doen,’ aldus Silva in Franse media.

Reageer op dit artikel