nieuws

Achttien Nederlandse chefs in The Best Chef top 300

Restaurant 10477

Achttien Nederlandse chefs zijn opgenomen in de lijst The Best Chef Top 300. De 300 chefs die in deze lijst staan, maken kans op een van de titels tijdens het gala van The Best Chef Awards 2018 op 1 oktober in Milaan. Het is het tweede jaar op rij dat de 300 beste chefs worden verkozen. Welke NL-chefs staan op de lijst?

Achttien Nederlandse chefs in The Best Chef top 300

De Nederlandse chefs in de selectie van The Best Chef zijn de volgende:

Soenil Bahadoer, Syrco Bakker, Joris Bijdendijk, Jonnie Boer, Jacob Jan Boerma, Jannis Brevet, Nick Bril, Arturo Dalhuisen, Richard Ekkebus, Rogér Rassin, Vito Reekers, Margo Reuten, Sidney Schutte, Jan Sobecki, Richard van Oostenbrugge, Roger van Damme (geboren in Nederland, nu werkzaam in België), Stefan van Sprang en Jonathan Zandbergen.

Deze achttien Nederlandse chefs maken samen met 282 internationale collega’s kans op een van de volgende awards: The Best Chef, The Best Chef Pastry, The Best Chef FoodArt, The Best Chef Lady, The Best Chef Rising Star en The Best Chef City Gourmet. In 2018 is er voor het eerst ook een The Best Fol-LOVER Award. Deze gaat naar de chef die het meest gewaardeerd wordt door de fans en volgers van de community op sociale media.

The Best Chef Awards

Het platform heeft meer dan 40 miljoen unieke bezoekers per maand die hun stem kunnen laten horen in de kiesprocedure. Na een succesvolle eerste award show in 2017 in Warschau in Polen, waar de Spaanse chef Joan Roca op het hoogste schavot stond, vindt de tweede editie plaats in Milaan.

Het event brengt chefs uit de hele wereld samen, van Europa tot de Verenigde Staten en Azië. Het gala in Milaan zal dit keer opgeluisterd worden door Nick Bril, de chef met twee Michelin-sterren die een unieke combinatie brengt tussen elektronische muziek en fine dining.

De top 300

Hoe gaat de selectie van The Best Chef nu in z’n werk? Elk jaar worden 50 nieuwe chefs toegevoegd aan de TOP300-lijst van het jaar ervoor. Vervolgens krijgen alle geselecteerde chefs de kans om voor 10 collega-chefs te stemmen.

De eerste stemronde van de editie van 2018 is intussen afgerond, met als resultaat de publicatie van The Best Chef TOP300. Dat is meteen het startschot van de tweede en laatste stemronde die tot september zal lopen. In deze fase worden de stemmen uitgebracht door culinaire professionals, fotografen, creatieven en foodies.

Als criterium worden steeds de kwaliteiten van de chefs zelf vooropgesteld. Zodat het een evaluatie is van diens eigen skills en persoonlijkheid en niet van hun restaurant. Cristian Gadau, Creatief Directeur bij The Best Chef, licht toe. ‘De kracht van The Best Chef ligt in de erkenning van zowel ervaren als jonge, getalenteerde chefs. Doordat de appreciatie van collega-chefs, professionals en foodies van over de hele wereld komt, is ze extra betekenisvol voor deze chefs.’ Op het gala-event in Milaan op 1 oktober worden de categoriewinnaars en de ranglijst van de chefs officieel bekend gemaakt. Er zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën.

In België zijn de volgende negen kandidaten op de lijst voor 2018 gezet: Gert De Mangeleer, Peter Goossens, Bart De Pooter, Damien Bouchery, Sang Hoon Degeimbre, Benoit Dewitte, Emmanuel Stroobant, Martijn Defauw en Thierry Theys.

Start platform

The Best Chef werd in 2015 opgericht als platform voor digitale en sociale media marketing voor de gastronomie. Het is een van de eerste communities die gedreven is door en ontwikkeld is voor chefs en hun fanbase. Die strategie en de hechte contacten met de volgers resulteerden in meer dan 40 miljoen unieke bezoekers per maand, voornamelijk in de Europa en de Verenigde Staten.

Winnaars van 2017

De eerste editie van The Best Chef Awards vond plaats op 25 oktober 2017 in Warschau met als winnaars:

Best Chef – Joan Roca, Spain
Best Chef Pastry – Roger van Damme, Belgium / The Netherlands
Best Chef FoodArt, Atsushi Tanaka, Japan
Best Chef Lady – Chantel Dartnall, South Africa
Best Chef Rising Star – Rafał Koziorzemski, Poland
Best Chef City Gourmet – Atelier Amaro by Chef Modest Amaro.
Deze award werd uitgereikt als erkenning voor het beste restaurant in het gastland van het event.

>> Niets meer missen van Misset Horeca?

Reageer op dit artikel