nieuws

Syrco Bakker schrapt lunches bij Pure C en krijgt nieuwe foodbar Blueness

Restaurant 7293

Syrco Bakker en zijn team schrappen een aantal lunches in sterrestaurant Pure C in Cadzand. Hij gaat alleen op zaterdag en zondag nog lunch serveren en schrapt deze op woensdag, donderdag en vrijdag. Bakker kan hierdoor altijd met dezelfde mensen werken in de keuken; met nog meer focus op kwaliteit en service. Hij wil een stap hoger met Pure C dat vanaf 2019 nog vier openingsdagen zal kennen. Daarnaast krijgt hij meer F&B in het hotel.

Syrco Bakker schrapt lunches bij Pure C en krijgt nieuwe foodbar Blueness

De redenen voor het schrappen van de lunch bij Pure C hebben te maken met de nieuwbouw van het Strandhotel in Cadzand waarin het restaurant zit én met het team. In juli 2018 gaat het eerste deel van het hotel open. Dit zijn dertig kamers en vier suites. Inclusief een nieuwe lobby en foodbar Blueness. Deze bar is zeven dagen per week open, vertelt Syrco Bakker aan Misset Horeca.

Foodbar Blueness

In Blueness wordt er Japanse stijl gekookt; gasten kunnen er zeven dagen per week terecht. ‘Mijn huidige sous en al zes jaar werkzaam in Pure C*, Thijs Baert, krijgt de leiding over de keuken van Blueness. Baert gaat samenwerken met Jacklyn Kong. Kong was voorheen actief in de Upper Room Bar en The Jane** in Antwerpen en werkte ook al bij bij Pure C* en bij Oud Sluis***.

‘Jacklyn en Thijs hebben vorige maand in London in verschillenden restaurants stagegelopen om extra kennis, ervaring en vaardigheden op te doen zodat ze helemaal voorbereid zijn op Blueness.’

Tweede fase verbouwing hotel

De tweede fase van de vernieuwing start eind augustus 2018. Het gehele Strandhotel zal in het voorjaar van 2019 vernieuwd zijn met in totaal 62 luxekamers en tien suites, een uitgebreid wellness- en saunalandschap, zwembad, lifestyle-shop en een dynamische lobby.

Syrco Bakker

Syrco Bakker en Sergio Herman

Syrco Bakker: ‘In de lente van 2019 is alles klaar. We krijgen dan ook nog twee paviljoentjes aan de boulevard in Cadzand: een conceptstore waar mensen van alles kunnen kopen. Van bedlinnen tot servies, van olijfolie tot kookboeken en messen. Daarnaast komt er een Italiaans dag-concept met terras. De naam van dit concept mag nog niet naar buiten.

‘Gasten kunnen hier terecht voor kleine snacks, charcuterie, een goed glas wijn, wellicht een panini,’ zegt Bakker enthousiast tegen Misset Horeca. Hij heeft zichtbaar zin in de nieuwe stappen die hij kan maken.

Sergio Herman en Syrco Bakker

De volledige F&B van het hotel valt onder de verantwoordelijkheid van Sergio Herman. Deze F&B omvat naast Pure C, het Italiaanse dagconcept, het ontbijt, foodbar Blueness en de evenementen die in en rond het hotel worden georganiseerd. Syrco Bakker zal instaan voor de operationele uitvoering van deze foodconcepten.

Zeeuws ontbijt

Voor het ontbijt voor de hotelgasten komt de inspiratie uit Zeeland. ‘We gaan allemaal lokale producten serveren bij het ontbijt. In Zeeuwse stijl zeg maar. We starten met een buffet voor onze hotelgasten, maar de bedoeling is om naar a la carte te gaan als het hotel helemaal klaar is.’

Pure C naar vier dagen

Als het gehele hotel en alle f&B outlets klaar zijn; naar verwachting in juli 2019, gaat Pure C vier dagen per week open. Nu zijn dit er nog vijf. ‘De jongens in de keuken van Pure C gaan straks in de nieuwbouw allemaal vier dagen werken. Altijd dezelfde mensen. Altijd een vast team. Elke dag. Zo kunnen we nog een stap maken in onze kwaliteit. Want dat is wat we willen. Daarnaast gaat het restaurant terug van 70 naar 60 couverts. In de huidige situatie lopen we tegen onze grens aan. En dit staat onze ambitie om nog een stap hoger te gaan in de weg.’

Eigen patisserie

In de nieuwbouw in Cadzand komt ook een patisserie ruimte. ‘Alles komt straks uit onze eigen keuken. Van boterkoeken, koekjes, friandises tot chocolade. Hier gaan we ook produceren voor Air Republic, Blueness, het ontbijt en natuurlijk voor Pure C maken. Daarnaast komt er in de hotellobby een patisserie vitrine.’

Reageer op dit artikel