nieuws

Laatste oproep deelname Euro-Toques Young Chef Award 2018

Restaurant 684

De Young Chef of the Year wordt voor de 24ste keer georganiseerd. Vijf jonge koks meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. De wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam.

Laatste oproep deelname Euro-Toques Young Chef Award 2018
Wayne Kropman, winnaar Euro-Toques Young Chef Award 2017

De Young Chef of the Year competitie vindt plaats op de laatste dag van Gastvrij Rotterdam, op 19 september 2018. Inschrijven voor de wedstrijd kan via het secretariaat van Euro-Toques Nederland. Aanmelden kan tot 4 september 2018 door een mail te sturen of via de website van Euro-Toques.  Ook de criteria zijn hier te vinden.

De jury bestaat uit: chefkok Dervilla O’Flynn Ballymaloe House (Euro-Toques Ierland), Marie Louise Schipper (schrijver), Vincent van der Zalm (sous chef – Parkheuvel), John Spruit (bestuur ETN) en Wayne Kropman (oud winnaar 2017)

Vorige winnaars

2017 Wayne Kropman
2016 Dennis Steenbergen
2015 Marco van der Wijngaard
2014 Wayne Kropman
2013 Paul Zwart
2012 Pim Veen

en verder nog Sander de Jonge, Maarten Jansen, Arturo Dalhuisen, Jonathan Zandbergen, Jarno Eggen, Marcel de Leeuw, Peter Kuijper, Evert van Dilst, Willem Fijten, Rudy Conings, Pieter Bosters, Michel van der Kroft.

Prijzen

De winnaar krijgt: Een week stage bij een Euro-Toques restaurant in Europa in overleg, met een zakgeld van €500,00 voor reis- en verblijfskosten, aangeboden door Food Equipment Groep Nederland keukeninrichtingen.

De 5 finalisten krijgen: een oorkonde – kokskleding van Le Nouveau Chef – het Villeroy en Boch servies voor 4 personen waarmee gewerkt wordt op deze dag.