nieuws

Mama Kelly gaat no-shows te lijf met creditcard-reservering

Restaurant 2596

Sinds de opening is Mama Kelly Amsterdam vrijwel iedere avond vol gereserveerd, maar gemiddeld zijn er 15 ‘no shows’ per avond, zonder dat deze zijn aangekondigd. Om die reden introduceert eigenaar Rein Rambaldo per september 2018 een reserveringssysteem waarbij wordt gereserveerd met een creditkaart.

Mama Kelly gaat no-shows te lijf met creditcard-reservering

‘Een systeem dat veel wordt toegepast in de internationale steden. Wanneer gasten zonder afmelden niet verschijnen, brengen we €40 annuleringskosten in rekening. Zo willen we het aantal no shows terug brengen en een plek bieden aan gasten die daadwerkelijk graag komen eten, aldus Rein Rambaldo, eigenaar van Mama Kelly.

Alleen bij Mama Kelly Amsterdam

Het nieuwe reserveringssysteem wordt voorlopig alleen voor de vestiging in Amsterdam toegepast. ‘In Den Haag hebben we gelukkig geen tot weinig no shows. Het tegenovergestelde gebeurt ook. We hebben meegemaakt dat gasten bewust een reservering plaatsten voor Den Haag als Amsterdam vol zat. Dan stonden ze alsnog met hun Haagse reservering in Amsterdam’, aldus Rambaldo Reserveren is alleen mogelijk via de website.

Onderzoek Misset Horeca

Onderzoek Misset Horeca

No-shows tegengaan: van aanbetalen tot menuverkoop

Mama Kelly is zeker niet het eerste restaurant dat no-shows tegen probeert te gaan. Zo vroeg Nacarat van Ron Blaauw het menu à €65 vooraf te betalen. Iets waar overigens snel weer van afgestapt werd. Cucina Del Mondo* van Servais Tielman en restaurant 212 van Richard van Oostenbrugge werken met aanbetalingen. Volgens Tielmans is no-show ‘het verschil tussen winst en verlies.

Reageer op dit artikel