nieuws

Ron Blaauws Nacarat vraagt als eerste een aanbetaling voor alle reserveringen

Restaurant 17291

Nacarat, het nieuwste restaurant van Ron Blaauw, vraagt voor alle reserveringen een aanbetaling. Dit om no-shows en late afzeggingen te voorkomen.

Ron Blaauws Nacarat vraagt als eerste een aanbetaling voor alle reserveringen

In het buitenland zie je het al meer, maar in Nederland was er nog geen restaurant dat voor alle reserveringen een aanbetaling vraagt. Sinds woensdagavond 2 augustus kunnen gasten tickets kopen voor Nacarat. Via de website Nacarat.nl zijn er een lunchmenu en twee verschillende dinermenu’s te koop. Door vooraf tickets te verkopen creëert Blaauw exclusiviteit voor zijn nieuwe restaurant op het Rokin.

Primeur in Nederland

In samenwerking met start-up Formitable is er nu de primeur in Nederland. ‘Natuurlijk was het even spannend gisteren. Maar binnen 24 uur zijn de eerste dagen al uitverkocht. Nederland is bereid om tickets te kopen voor een restaurant,’ aldus Ron Blaauw.

Voorkomen No-shows

De reden voor ticketverkoop is onder andere het voorkomen van ‘no-shows’ en late afzeggingen. ‘Een restaurateur moet inkopen doen, personeel inplannen, koken en de tafel bezet houden. Als je dan iedere avond een goede voorstelling wilt geven, vergelijkbaar met een theater, dan helpt het enorm als je zeker weet dat gasten komen. Nu ook de menukeuze al duidelijk is, kan Nacarat zich helemaal perfect voorbereiden op de gasten en hun de beleving geven waar ze voor komen.’

Lees ook: No show kost toprestaurant € 10.000 per jaar

Reserveren vanaf 25 augustus

De eerste tickets zijn verkocht aan nieuwsbriefabonnees en social media volgers van Nacarat en Ron Blaauw. Sinds 2 augustus, 17.00 uur is de verkoop open voor iedereen. Reserveren kan vanaf vrijdag 25 augustus.

Beschikbare tickets

The 1001 Flavours… (65,-) “This share dining menu is for those who seek to experience the full Middle Eastern cuisine.”
The Taste of Nacarat (45,-) “This share dining menu is all about you getting to know the Middle Eastern cuisine.”
Lunch menu (27,50): “The lunch menu is perfect during your shopping time at Hudson’s Bay.”

Over Nacarat

Nacarat opent op het Rokin in Amsterdam. Het restaurant is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Blaauw en Hudson’s Bay. Onder een indrukwekkend koepelvormig dak op de 5e verdieping van het nieuwe pand aan het Rokin 49, ontvangt de bekende kok vanaf eind augustus de gasten van het warenhuis voor zowel lunch als diner.

Het winkelend publiek van Hudson’s Bay kan overdag terecht in Nacarat voor een bijzondere lunch. Uniek voor deze locatie is het uitzicht over de binnenstad van Amsterdam in de avond, na sluiting van het warenhuis. Het nieuwe restaurant is dan bereikbaar via een andere ingang dan via het warenhuis.

Ron Blaauw over Nacarat

‘Binnen dit nieuwe restaurantconcept staat een rijke beleving hoog in het vaandel evenals toegankelijkheid en service. De gerechten zijn geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten. Als lunch serveren wij lichtere gerechten; een mooi glas wijn en oesters of Libanees brood met heerlijke humus. Bij het diner moet men denken aan fine dining in een Tel Aviv-achtige stijl. De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die te aanschouwen is door het glazen dak.’ Angelo Kremmydas en Yaniv Lenga worden de chefs in Nacarat. Kremmydas was head chef bij het beroemde Ottolenghi. Lenga bij Pastel in Tel-Aviv.

‘DE GERECHTEN ZIJN
GEÏNSPIREERD OP DE KEUKEN
VAN HET MIDDEN-OOSTEN’

Jacco van der Steen, Director Marketing en Inkoop Hudson’s Bay Nederland: ‘Hudson’s Bay wil Nederland kennis laten maken met een bijzondere en nieuwe winkelbeleving. Food is daarbij onmisbaar. Onze locatie op de bovenste etage van het Hudson’s Bay-pand in Amsterdam met rondom uitzicht over de binnenstad is uniek. Samen met Ron Blaauw willen we hier een bijzonder restaurant neerzetten, dat bijdraagt aan het eigen karakter en de beleving van ons Nederlandse Hudson’s Bay-concept.’

Over Ron Blaauw

Chef-kok en SVH Meesterkok Ron Blaauw (Hoorn, 1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z’n eerste, en in 2006 z’n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam, om vervolgens in maart 2013 het roer om te gooien. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar. Dit restaurant serveert creatieve gerechten, tegen een prijs van zo’n 15 euro. Al snel kreeg ook dit nieuwe restaurant in 2013 zijn eerste Michelinster. Dit concept is inmiddels uitgebreid met een viertal restaurants: Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia en Ron Gastrobars Paris.

Hudson’s Bay

Hudson’s Bay Company, opgericht in 1670, is het oudste bedrijf van Noord-Amerika. In Canada is Hudson’s Bay inmiddels uitgegroeid tot één van de meest prominente warenhuizen van het land, met warenhuizen op 90 locaties en de online winkel thebay.com. Voor het eerst sinds de start van Hudson’s Bay, vestigt het warenhuis zich buiten de landsgrenzen van Canada, met 10 nieuwe winkels in Nederland in 2017, en een online shopping omgeving op hudsonsbay.nl. Met een geheel eigen karakter en belevenis is het concept toegespitst op de Nederlandse markt. De warenhuizen bieden een assortiment van fashion, beauty & home, vormgegeven door exclusieve merken en populaire ontwerpers. Daarnaast biedt Hudson’s Bay haar gasten ook exclusieve food concepten. Hudson’s Bay is een onderdeel van het Hudson’s Bay Company merkenportfolio.

Reageer op dit artikel