nieuws

LOF Restaurant Gent krijgt signatuur Ron Blaauw

Restaurant 2270

Pillows Grand Hotel Reylof in Gent opent op 6 oktober aanstaande opnieuw haar deuren. Het statige hotel werd compleet gerenoveerd tot een boutique hotel. Niet enkel het hotel werd verbouwd, het LOF Restaurant is eveneens compleet vernieuwd. Dat krijgt de signatuur van sterrenchef Ron Blaauw. Blaauw zal zijn Ron Gastrobar-concept doorvertalen voor LOF.

LOF Restaurant Gent krijgt signatuur Ron Blaauw

Ron Blaauw staat bekend om een eigentijdse kookstijl waarin hij lokale ingrediënten combineert met moderne kooktechnieken. In 2013 paste hij zijn restaurant Ron Blaauw Amsterdam (twee Michelinsterren) aan naar het geliefde Ron Gastrobar-concept. Daar is het uitgangspunt dat gasten kunnen genieten van culinair hoogstaande gerechten in een informele, no-nonsense setting. In de afgelopen jaren is dit informeel gastronomisch dineren een geliefd handelsmerk geworden en werden meerdere Gastrobars geopend in de regio Amsterdam.

‘Het is een lang gekoesterde wens van mij om voet te zetten op Belgische bodem. Ik ervaar het als een grote eer om dit te mogen doen met het Gastrobar-concept, én samen met de getalenteerde chef Jasper Maatman en zijn team. België staat voor mij voor kwaliteit, culinair genieten, eerlijk. Er is in Gent en omgeving zoveel moois om mee aan de slag te gaan. De brigade van LOF Restaurant blijft onder de bezielende leiding van Maatman. Samen gaan we mooie gerechten ontwikkelen die passen binnen het Gastrobar-concept en het culinair erfgoed van Vlaanderen.’

Onder het dak van een statig hotel

In de zomer van 2018 was het Pillows Grand Hotel Reylofhotel gesloten voor een metamorfose en vanaf 6 oktober wordt het statige pand in het historische centrum heropend. Pillows Grand Hotel Reylof huisvest 157 uiterst luxe ingerichte kamers en suites, uitgerust met een geweldig bed, een ruime badkamer met regendouche, minibar, koffiemachine, een kluisje en een bluetooth radio. Voor bijeenkomsten zijn er negen salons, ingericht voor zowel zakelijke- als private meetings, en vier Private Dining Rooms. Dan is er de Grand Salon, een met daglicht overgoten venue geschikt voor 120 personen. In de binnentuin kunnen gasten genieten op het grote terras. The Living is het hart van het hotel. Hier worden gasten met een welkomstdrankje ontvangen door hosts en kan men 24/7 terecht voor een hapje en een drankje. Het hotel beschikt over valet parking service en een uitgebreide SPA met schoonheidsspecialisten, een sauna, hammam, wellnessbad en fitness.

Pillows en IHMG

LOF Restaurant en Pillows Grand Hotel Reylof zijn onderdeel van Pillows Hotels, een unieke boutique hotelcollectie van International Hotel Management Group (IHMG). Het eerste Pillows-hotel werd begin 2017 geopend in Amsterdam: Pillows Anna van den Vondel. September vorig jaar volgde een overstap naar België met Pillows Grand Hotel Place Rouppe in Brussel. Afgelopen november opende Pillows Grand Hotel Ter Borch met Coperto Restobar haar deuren in Zwolle. Pillows heeft de ambitie om de komende jaren te groeien in het aantal hotels, met onder meer een tweede hotel in Amsterdam.