nieuws

McDonald’s rolt bezorging Nederland verder uit via Uber Eats

Restaurant 1022

McDonald’s gaat haar McDelivery uitbreiden in Nederland. Vanaf 20 september levert Uber Eats de producten van de fastfoodgigant ook in Haarlem. Vanaf 2 oktober volgen Groningen, Voorburg en Scheveningen. ‘Sinds we betalen met Ideal hebben ingevoerd is het aantal bestellingen met 20 procent gegroeid.’

McDonald’s rolt bezorging Nederland verder uit via Uber Eats

Sinds de introductie van McDelivery via Uber Eats in 2017 zijn er 23 filialen in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotterdam en Den Haag van start gegaan met de bezorging van de producten. Vanaf vandaag start McDonald’s met McDelivery in Haarlem en vanaf 2 oktober in Groningen. Daarnaast zal Den Haag haar McDelivery diensten verder uitbreiden: McDonald’s restaurants Voorburg en Scheveningen zullen ook vanaf 2 oktober McDelivery gaan aanbieden.

Sinds de lancering van McDelivery via Uber Eats zijn er veel ervaringen opgedaan met het bestellen, bereiden en bezorgen. McDonald’s stelt tevreden te zijn met het resultaat. ‘Sinds 15 augustus bieden we de mogelijkheid om bestellingen te betalen via iDEAL.

McDonald’s en bezorging

Een succesvolle zet waarmee het aantal bestellingen gemiddeld met 20% is toegenomen’, aldus Menno van der Hoeven, new business manager McDonald’s Nederland. ‘Onze ambitie is dan ook om McDelivery in Nederland uit te breiden naar alle steden met meer dan 100.000 inwoners.

Met meer dan twintig jaar ervaring in het bezorgen van McDonald’s producten in Azië en het Midden Oosten, is het Amerikaanse bedrijf een van de grootste spelers wereldwijd in de bezorgmarkt. Over de hele wereld zijn er verschillende modellen voor bezorging, waaronder het samenwerken met derde partijen. McDelivery is momenteel beschikbaar in bijna 14.700 restaurants in 66 verschillende landen. In Nederland biedt McDonald’s met 28 restaurants in zes steden McDelivery aan.