nieuws

Restaurant Sophie in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar geopend

Restaurant 1021

Restaurant Sophie in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar heeft op 4 september de deuren geopend. Inspiratiebron voor de naam van het restaurant, de menukaart en het interieur is het luisterrijke echtpaar dat het Kasteel bouwde: Barones Sophie en Jonkheer Speelman.

Restaurant Sophie in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar geopend

Het restaurant is vernoemd naar Sophie Adrienne barones Sloet van Oldruitenborgh.  Zij was de eerste Kasteelvrouw van de Wittenburg; het was haar echtgenoot, Jonkheer Speelman, die Kasteel de Wittenburg in 1899 liet bouwen. Samen reisden zij de hele wereld over om inspiratie op te doen voor hun nieuwe huis op landgoed de Wittenburg. Pronkstukken vanuit de hele wereld werden naar Wassenaar verscheept om vol trots te kunnen tonen aan gasten van Kasteel de Wittenburg. Zo staat er in de Kleine Lounge van het kasteel een bijzondere reeks Chinese vazen.

Menukaart

De menukaart is geïnspireerd door de klassieke Franse keuken en de Aziatisch kruiden en bereidingstechnieken . Het keukenteam staat onder leiding van chef kok Roy van Geel en restaurantmanager Jordy van der Vegt. Gasten kunnen bij restaurant Sophie zowel terecht voor lunch als diner.

Het menu dat tijdens de opening werd geserveerd, was een gevarieerde afspiegeling van de menukaart van Restaurant Sophie. Zo werd er een amuse geserveerd van kaviaar op een compote van mango, szechuanpeper, crème van yoghurt en truffel blini geserveerd. Het hoofdgerecht was een Sukade met een Aziatische lak, crème van doperwt, piccalilly crème, tarte tatin van rode ui en een chutney van pompoen. Als dessert serveerde de keukenbrigade een cremeux van ananas met een compote en gel van ananas en een crumble van chocolade.

Reageer op dit artikel