nieuws

Finalisten Vinoloog van het Jaar bekend

Restaurant 1118

De finalisten van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar zijn bekend. Elf deelenemers zullen binnenkort gaan strijden om de titel, in een wedstrijd uitgeschreven door de Verenigde Vinologen Nederland.

Finalisten Vinoloog van het Jaar bekend

De wedstrijd Vinoloog van het Jaar, een initiatief van de Verenigde Vinologen Nederland, heeft als doel om vinologen te testen in het zogeheten ‘organoleptisch blindproeven van wijnen.’ Dat houdt in dat het proeven dient plaats te vinden via reuk, zicht en smaak. Volgens de organisatie is het wedstrijdelement er aan toegevoegd ‘om het spannender te maken.’  Maar deelnemen dient centraal te staan: meedoen is naast leuk ook leerzaam.

De elf vinologen die zich geplaatst hebben voor de finale van Vinoloog van het Jaar zijn:

Sjef Sanders
Neelsjan Albertus
Marcia Anderegg
Louis Hennekens
Ireen Proot
Henk Leurs
Bjorn Scholten
Arthur Lim
Arjen van Sluijs
Anton van Balveren
Alessandro Matrone

Wanneer en waar de finale plaatsvindt wordt binnenkort bekendgemaakt.

Voorrondes en meedoen

Voordat de finale plaatsvindt worden er drie, landelijke voorrondes gehouden. Telkens worden er twaalf wijnen blind geproefd, waarover vervolgens zo’n vijftien vragen beantwoord dienen te worden. Er zijn dus drie voorrondes, maar deelnemers hoeven maar aan één voorronde mee te doen. Meedoen aan meerdere voorrondes verhoogt echter wel de kans op een halve finaleplek omdat de hoogste score uit de voorronde telt.

 

Reageer op dit artikel