nieuws

Harrie Baas start proeflokaal in Rotterdam

Restaurant 3171

Harrie Baas, voormalig mede-eigenaar van sterrestaurant Amarone in Rotterdam, start een eigen delicatessenwinkel gecombineerd met een proeflokaal. Harries Wine & Deli opent begin november aan de Hoogstraat in Rotterdam.

Harrie Baas start proeflokaal in Rotterdam

‘Het concept is tweeledig,’ legt Harrie Baas uit aan Misset Horeca. ‘Harries bestaat uit twee panden, met twee ingangen, maar binnen is wel een doorgang van winkel naar proeflokaal.

Harries opent in de eerste week van november 2018. Baas is zeven dagen per week open, van 10 tot 22 uur. Anita het Hoen gaat hem helpen in de winkel. ‘In de winkel ga in naast wijnen ook kazen (Van Tricht Antwerpen), bier, worst (Brandt & Levie), kaviaar (House of Caviar), sake (Simon Hofstra), thee en koffie verkopen. Plus een goed stukje patisserie.’ Het assortiment gedestilleerd komt van Beek Spirits. Wat wijn betreft streeft Baas naar en assortiment dat nog niet te krijgen is in de detailhandel in Rotterdam. ‘Ik ga zorgen dat er voor elk budget genoeg te ontdekken valt.’

‘Alles proeven’

‘Voordeel van deze combinatie is dat ik alles kan laten proeven in het proeflokaal. Bezoekers krijgen dus een stukje extra beleving mee. Ook wat educatie. Stel gasten drinken in het proeflokaal een glas wijn en nemen er een lekker stukje kaas bij. Dit kunnen ze dan ook kopen voor thuis. Het wordt geen wijnbar’, benadrukt Baas. Een chef-kok neemt hij ook niet in dienst. ‘Andersom werkt het natuurlijk ook. Als bezoekers een wijn zoeken voor thuis kan ik ze in het proeflokaal wat opties laten proeven met bijvoorbeeld een stukje worst of kaas.’

Drie jaar geleden nam Harrie Baas afscheid van sterrestaurant Amarone. In de tussentijd was hij adviseur en zzp’er in de horeca. ‘Ik kreeg vaak de vraag om proeverijen te verzorgen. Een flesje van dit of dat te regelen. Nu kan ik dat bundelen op één plek. Want in het proeflokaal ga ik ook proeverijen verzorgen voor groepen. Bijvoorbeeld tien jaargangen Amarone laten proeven. Of aan medewerkers van een horecabedrijf wat het verschil is tussen een Chardonnay en een Sauvignon blanc is. En wat gebeurt er als je het met worst eet, met kaviaar of met kaas?’

Het pand was voorheen kantoor van een vastgoedpartij en ligt op nog geen 200 meter van de Markthal. Met veel nieuwe, kleinere ondernemers om zich heen. ‘Aan het pand moest best wel het een en ander aan gebeuren. Het interieur is getekend door Jeroen Smeele. Een beetje art-deco stijl. Smeele heeft een heel goede combi gemaakt van winkel en proeflokaal. En dat was mijn wens.’

‘Harries Wine & Deli moet een ontmoetingsplek worden. Voor vriendinnen die koffiedrinken met patisserie. Voor een goed glas wijn met een klein hapje voorafgaand aan je diner elders in de stad. Of je proeft en bijzondere sake die je meeneemt voor thuis.’

Het proeflokaal biedt plaats aan groepen van 5 tot 20 personen. Het adres is Hoogstraat 61 A en 63 A in Rotterdam.


 

Reageer op dit artikel