nieuws

Horeca in voormalig hoofdkantoor Douwe Egberts Utrecht

Restaurant 1556

In het voormalig hoofdkantoor van Douwe Egberts in Utrecht, aan het Amsterdam Rijnkanaal naast de branderij en fabriek, komt een drietal horecaconcepten: een bar, een bistro en extended stay appartementen.

Horeca in voormalig hoofdkantoor Douwe Egberts Utrecht

Het geheel heet BLEND, een knipoog naar koffie. De bar en bistro gaan Mr. Black and The White Ox heten. De namen verwijzen naar de vorige gebruiker van de locatie: zwart verwijst naar koffie, en  De Witte Os is de naam van het eerste zaakje in Friesland waar Douwe Egberts ooit begon.

‘Het wordt een stoere urban bistro’, zegt eigenaar Frans van Hal tegen De Utrechtse Internet Courant (DUIC). Het restaurant gaat uit twee gedeeltes bestaan, gescheiden door twee openslaande deuren. Mr. Black is het gedeelte rondom de bar: wat laagdrempeliger, gasten kunnen hier terecht voor een daghap of burger. Het andere gedeelte, The White Ox, is wat meer afgewerkt en kent een kaart met een 2-, 3- of 4-gangen menu en à la carte aan. En het is ook af te huren voor een borrel of een feestje.

Ook komen er een wineroom, skybox en een groot terras aan het water. Naast Mr. Black and the White Ox is in het gebouw ook een aparthotel voor extended stay met 73 studio’s gevestigd en biedt het pand flexibele kantoorruimtes.

Reageer op dit artikel