nieuws

Zeven Zeeuwse restaurants: gezamenlijke website

Restaurant 2381

Zeven Zeeuwse restaurants hebben hun krachten gebundeld op de website RestaurantZeeland.nl. Op deze site presenteert elk restaurant zijn eigen aanbod. Het gaat om: Bij Kees, De Gespleten Arent, De Kleine Toren van Baarland, Mezger, Scherp, Katseveer* en ’t Vlasbloemeken.

Zeven Zeeuwse restaurants: gezamenlijke website

De website RestaurantZeeland biedt de bezoeker een selectie van onderscheidende toprestaurants in Zeeland, die een keuken op niveau en vakkundig gastheerschap gemeen hebben. De zeven deelnemers presenteren zich op de website met een beschrijving, foto’s, openingstijden, de menukaart en nieuws. Doel van het platform is de bezoeker een overzicht te bieden van Zeeuwse restaurants op niveau met een goede prijs-kwaliteit verhouding en vakkundig gastheerschap. Initiatiefnemer is Remco Horemans, eigenaar van het Zeeuwse webdesignbureau Buro 8. Bezoekers kunnen ook via de nieuwe website reserveren bij de restaurants.

De restaurants

Bij Kees -Zierikzee
De Gespleten Arent – Middelburg
De Kleine Toren van Baarland – Baarland
Mezger – Domburg
Scherp – Middelburg
Katseveer – Wilhelminadorp
’t Vlasbloemeken – Koewacht.

Jelle Capelle van De Kleine Toren: ‘We pretenderen niet volledig te zijn, we zijn gestart met een groep restaurants die een goed niveau en dezelfde filosofie over gastheerschap hebben. En met dit aantal restaurants is het praktisch ook goed werkbaar. We houden de website actueel met nieuwe menukaarten, arrangementen en acties van de afzonderlijke restaurants. En we gaan als platform ook gezamenlijk aantrekkelijke evenementen en acties bedenken.”

Gelijkgestemde restaurants

Remco Horemans: ‘Het idee om goede restaurants in Zeeland te bundelen ontstond jaren geleden toen ik zelf op zoek was naar adressen om op goed niveau te kunnen eten. Recent besprak ik die gedachte met Jelle Capelle, mede-eigenaar van restaurant De Kleine Toren van Baarland, waarvoor ik al jaren het webdesign verzorg.’

‘Toen bleek dat Jelle’s gasten hem regelmatig naar tips vroegen voor Zeeuwse restaurants op niveau besloten we het idee verder uit te werken. Nadat ik samen met Jelle een aantal gelijkgestemde restaurants had benaderd bleken ook zij enthousiast en hebben we de website verder vormgegeven.’

‘De domeinnaam Restaurant Zeeland had ik al lang gleden vastgelegd. Met de website bedienen we toeristen en in gastronomie geïnteresseerde consumenten die op zoek zijn naar goede restaurants in Zeeland.’

Op de foto:
Jeroen Tanis, Sander de Jonge – Restaurant Mezger | Jessica van der Weel, Rutger van der Weel – Restaurant Katseveer | Eric van Bochove – Restaurant ’t Vlasbloemeken | Sjoerd Dooge, Edwin Dingemanse – Restaurant De Gespleten Arent | Mart Scherp – Restaurant Scherp | Remco Horemans – Buro 8 | Jelle Capelle, Dennis van Nispen – Restaurant De Kleine Toren van Baarland.

Foto's

Reageer op dit artikel