nieuws

Café Ons Huis opent deuren van de huiskamer van de Jordaan

Restaurant 888

Amsterdam is een culinaire hotspot rijker. Café Ons Huis, een restaurant met de focus op duurzaam koken en lokale producten, heeft haar deuren geopend aan de Rozenstraat 12 in hartje Jordaan.

Café Ons Huis opent deuren van de huiskamer van de Jordaan

Café Ons Huis is gevestigd in het voormalig buurthuis ‘Ons Huis’, opgericht door Helena Mercier. Later vestigde het COC-Amsterdam zich in dit statig monumentale pand in Berlage stijl. Na een intensieve verbouwing van meer dan een jaar, waarbij authentieke elementen van het gebouw hersteld zijn, kunnen gasten en buurtbewoners nu volop genieten van de bijzondere ambiance. Ons Huis biedt plek aan 70 personen en heeft een grote cocktailbar. Bij Ons Huis staat ambacht centraal. Chef kok Raymond Kaper kookt met verse duurzame producten en werkt zoveel mogelijk met lokale leveranciers.

Café Ons Huis

Duurzaam en lokaal

Café Ons Huis is gefocust op duurzaam koken met lokale seizoensgebonden producten en het serveren van heerlijke biologische wijnen. Denk aan gerechten als een lekkerbekje met mousseline van pastinaak, een salade met Hollandse mozzarella en een chocoladetaartje met vijgen en amandel. Wij koken aan de hand van het Dutch Cuisine concept. Het gerecht verteld waar en in welk seizoen we ons bevinden. Het streven is om altijd te koken met 80% seizoensgebonden producten met waar mogelijk van lokale Nederlandse bodem en 20% buiten het seizoen. 80% plantaardige producten en 20% vlees of vis. Werken van kop tot staart en een no waste policy. Eerlijk en veelzijdig eten van wat de natuur ons biedt.

Café Ons Huis

 

Collectief Vondel Hotels

Ons Huis is onderdeel van een brede collectie restaurants, hotels en short stay appartementen van het collectief Vondel Hotels. In deze collectie is de hand van eigenaar Arjen van den Hof altijd zichtbaar.

Zijn werkwijze is even eenvoudig als fenomenaal. Hij versmelt krachtig interieur design met een zelfgekozen collectie hedendaagse kunst, waarbij de historische karakteristieken van de panden zorgvuldig behouden blijven. Voeg daar de perfecte service door toegewijd personeel aan toe en het succes van dit exclusieve collectief is verklaard.

 

Reageer op dit artikel