nieuws

Asia Gastronomica stopt

Restaurant 893

Benno Renaud stopt met Asia Gastronomica. Renaud zette zich 18 jaar in voor promotie van de Aziatische keuken in Nederland maar stopt in 2019 met zijn platform.

Asia Gastronomica stopt

Het begon voor Benno Renaud met De Rijstt@afelgids die in 2001 met de website Rijsttafelen.com live ging. In 2008 wijzigde dit in Asia Gastronomica. Met ingang van 1 januari 2019 stoppen de activiteiten.

Renaud tegen Misset Horeca: ‘Mijn missie is consequent en steeds geweest het nadrukkelijker en meer onder de aandacht brengen van de Aziatische horeca in het algemeen en de Aziatische Top horeca in het bijzonder. Met de TOP 168 hebben we iets nieuws willen neerzetten te midden van het ‘Grote Gidsen Geweld’ zoals Gault&Millau, Lekker, Michelin en sinds kort ook Proefschrift. Deze gidsen besteden toch maar geringe aandacht aan de Aziatische toprestaurants.’

Waarom stopt Asia Gastronomica?

‘Om onze voorsprong te behouden zouden we opnieuw grote investeringen moeten doen. Niet alleen in tijd, maar vooral ook in middelen en mensen. Samen met de bijdragen van onze members en adverteerders is tot op heden verder alles door ons volledig zelf gefinancierd. Maar er is geen investeerder gevonden.’

Asia Gastronomica

Rechts Benno Renaud. Foto Corina van Manen

‘Geld is bijvoorbeeld nodig voor vernieuwen van de site, het ontwikkelen van of samenwerken met een goed reserveringssysteem, het bouwen van een sterke app, het in stand houden van onze TOP 168, het uitbreiden van het team met onder andere  rapporteurs/mystery guests en backoffice support. Plus het uitvoeren van de plannen die we nog hebben.’

Renaud blijft actief in de horeca met zijn bureau Renaud Advies. & Inspiratie.


 

Reageer op dit artikel