nieuws

Gastronomisch Gilde richt platform Jonge Garde op

Restaurant 532

Vakvereniging Gastronomisch Gilde gaat zich inzetten voor alle gedreven, jonge koks in opleiding. Tijdens de nieuwjaarsborrel van het Gilde op de Horecava werd door vakman en opleider Gerard Volkuilen, initiator van ‘Jonge Garde’, de nieuwe vakgroep van het Gastronomisch Gilde gepresenteerd.

Gastronomisch Gilde richt platform Jonge Garde op

Het vak van kok en bediening verandert. ‘Jonge mensen kijken vaak op een andere manier naar de wereld. Zij zijn de chefs en specialisten van de toekomst,’ aldus Voskuilen. ‘Daarom willen we de nieuwe generatie een stem geven binnen het Gastronomisch Gilde. Dan ontstaat er een kruisbestuiving tussen ‘ervaren rotten’ en ‘jonge honden’, waarbij we elkaar enthousiasmeren, motiveren en van elkaar leren.’

Tot 23 jaar

De Jonge Garde is er voor alle studenten en medewerkers in de horeca tot 23 jaar die naast school en/of werk behoefte hebben om medestudenten te ontmoeten en geïnspireerd te worden door Meesters van het Gilde. Het Gastronomisch Gilde-lidmaatschap biedt jonge leden een groot netwerk van toegankelijke food professionals en ze mogen gratis naar vakbeurzen en (meedoen aan) vakwedstrijden. Daarnaast krijgen ze korting op kleding en kookproducten, demo’s en masterclasses van chefs en leveranciers mogen gratis (of voor weinig) bijgewoond worden.

Feestelijke lancering

Jonge Garde werd tijdens de Horecava feestelijk gelanceerd. Voskuilen gaf het allereerste lidmaatschap voor het nieuwe platform weg aan een kookgrage, jonge dame, die de NK Kookwedstrijden tijdens de Horecava op de voet volgde. De uitgekozen gelukkige mocht ook het Gastronomisch Gilde Gerechtenboek mee naar huis nemen en een mooi keukenmes van Wüsthof. Direct daarna schreven de eerste, jonge koks in opleiding zich al in op de beurs.

Gerard Voskuilen

Gerard Voskuilen is een gedreven vakman, die sinds een aantal jaren werkt bij ROC Friese Poort. Hier leidt hij de nieuwe generatie koks op: de koks van de toekomst. Om de opleiding goed vorm te kunnen geven, is Volkuilen steeds bezig om zowel met chefs in het werkveld, producenten als wetenschappers het gesprek aan te gaan. Stages en reizen zijn een belangrijke inspiratiebron. Maar ook continue in gesprek blijven met de studenten vindt hij essentieel.

Reageer op dit artikel