nieuws

Too Good To Go: ‘200.000 maaltijden gered van de vuilnisbak’

Restaurant 470

Too Good To Go is dinsdag 22 januari één jaar live in Nederland. Een jaar waarin Too Good To Go met een ogenschijnlijk kleine oplossing veel positieve impact heeft gehad op het gebied van voedselverspilling. ‘Er zijn al meer dan 200.000 maaltijden gered van de vuilnisbak’, aldus de initiatiefnemers.

Too Good To Go: ‘200.000 maaltijden gered van de vuilnisbak’

Samen met Wageningen University & Research gaat Too Good To Go ook een consumentenonderzoek starten naar de verandering in bewustwording en het gedrag rond voedselverspilling. Too Good To Go streeft naar een wereld zonder verspilling, een wereld waarin al het voedsel dat wordt geproduceerd ook wordt geconsumeerd.

Joost Rietveld van Too Good To Go is Hotello of the Year 2019

‘Voedselverspilling is een groot probleem, maar een ogenschijnlijk kleine oplossing kan grote, positieve impact hebben. Too Good To Go heeft in een jaar tijd meer dan 200.000 maaltijden gered die anders zonder pardon de vuilnisbak in waren gegaan. De kracht van het concept zit hem in de eenvoud en toegankelijkheid’, zo meenden de initiatiefnemers. ‘Deze mijlpaal hebben we behaald door een samenwerking te realiseren tussen lokale ondernemers en buurtbewoners. Het is een eerste stukje van een grote puzzel maar het geeft aan dat Nederlanders bereid zijn om samen met ons de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling. Een beweging waar we trots op zijn’, aldus Joost Rietveld, Country Manager Too Good To Go Nederland.

Onderzoek

voedselverspilling

Om de impact van de app van Too Good To Go op het consumentengedrag te meten en om te bepalen wat de volgende stukjes van de puzzel moeten worden, start Too Good To Go in samenwerking met Wageningen University & Research een onderzoek. Expert op het gebied van voedselverspilling Toine Timmermans: ‘Wageningen University & Research is verheugd om de lancering van Too Good To Go in Wageningen te gaan combineren met consumentenonderzoek om zowel inzicht te krijgen in het gebruik van de ‘geredde’ producten, als de verandering in bewustwording en gedrag rond voedselverspilling door het gebruik van de app. Dit unieke experiment is onderdeel van “Wageningen, levend laboratorium Samen tegen Voedselverspilling”.

Over Too Good To Go

In Nederland is Too Good To Go op 22 januari 2018 gelanceerd in Amsterdam. De app heeft ondertussen al meer dan 250.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 1000 partners met dekking in alle provincies in Nederland. De app werkt als volgt: op de kaart of in de lijst kun je bekijken welke locaties iets voor je klaar hebben liggen tegen sluitingstijd. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app en haal je het zelf op bij de locatie. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft.

Voedselverspilling: Tien tips om waste te voorkomen

De Horecava 2019 ging met Too Good To Go ook de strijd aan tegen voedselverspilling . Hiermee wilde de Horecava de eerste verspillingsvrije beurs voor food van Nederland zijn. De app zorgde ervoor dat het eten dat aan het einde van een beursdag overblijft, niet werd weggegooid maar op een bord belandde. Aan het eind van de dag konden bezoekers voor een gereduceerd bedrag het eten meenemen dat  over was gebleven. Too Good To Go is al actief in negen Europese landen.

Reageer op dit artikel