Utrecht start pilot met tijdelijke horecavergunningen

Utrecht start pilot met tijdelijke horecavergunningen

In Utrecht start een proef waarbij tijdelijke horecavergunningen voor de duur van vijf jaar worden afgegeven voor dagzaken aan de Kanaalstraat. De pilot is een samenwerking tussen bewoners, ondernemers en de gemeente, met als doel het horeca-aanbod in de straat diverser te maken en te verbeteren.

De Kanaalstraat heeft volgens omwonenden en ondernemers nu een te eenzijdig horeca-aanbod. Om dat te verbeteren, is in samenwerking met de gemeente een proef gestart waarbij een tijdelijke horecavergunning kan worden gekregen. Als het plan afwijkt van het huidige aanbod, krijgt deze ondernemer voorrang.

Het initiatief komt van de ondernemers en omwonenden, de gemeente ondersteunt en faciliteert. Ook handelt de gemeente de 'winnende' voorstellen verder af. Deze maand worden drie horecavergunningen beschikbaar gesteld voor initiatieven die zich willen vestigen op het stuk van de Kanaalstraat dat is aangewezen voor de pilot, schrijft De Utrechtse Internet Courant (DUIC).

Het gaat hierbij om een lichte horeca vergunningen (D2) op naam met een looptijd van 5 jaar. Hierna volgt een evaluatie en kan de vergunning omgezet worden in een vaste vergunning. De nieuwe horeca moet overdag open zijn, (tenminste) lunch aanbieden, weinig overlast veroorzaken en uiterlijk om 22.00 uur sluiten.

Als de pilot bevalt wordt gekeken naar een vervolg in andere delen van de Kanaalstraat.