nieuws

Winnaar finale Vinoloog van het Jaar bekend

Restaurant 1217

De winnaar van de competitie Vinoloog van het jaar en het Lafite Laureaat is Arjen van Sluijs geworden. In de spannende finale veroverde Alessandro Matrone (winnaar 2018) de 2e plaats. Beiden gaan naar Château Lafite.

Winnaar finale Vinoloog van het Jaar bekend
Vlnr.: Cees van Casteren MW (voorzitter VVN en examinator VvhJ), Arjen van Sluijs en Robert Handjes.

Register Vinoloog Bjørn Scholten is op de derde plaats geëindigd. Dat is een bijzondere prestatie, omdat Bjørn nog geen jaar geleden zijn diploma tot RegisterVinoloog behaalde. De wedstrijd Vinoloog van het Jaar is een initiatief van de Verenigde Vinologen Nederland. Het heeft als doel om vinologen te testen in het zogeheten ‘organoleptisch blindproeven van wijnen’. Dat houdt in dat het proeven plaatsvindt via reuk, zicht en smaak.

Vinoloog van het Jaar

Bjørn Scholten.

In totaal streden elf deelnemers in de finale, die vooraf is gegaan door diverse voorrondes, een kwartfinale en een halve finale. Tijdens de finale werden twaalf wijnen geproefd, waar vragen over beantwoord moesten worden.

Bjørn: ‘Het was onwijs leuk om mee te doen en ook heel erg leerzaam. Dat ik als derde ben geëindigd in de finale is geweldig, een grote eer.’

Reageer op dit artikel