nieuws

Gilde Food & Hospitality College start koksopleiding Dutch Cuisine

Restaurant 536

Dutch Cuisine en Gilde Food & Hospitality College in Venlo maakten tijdens hun open avond bekend dat ook dit ROC start met de niveau 4 opleiding gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine.

Gilde Food & Hospitality College start koksopleiding Dutch Cuisine

Studenten kunnen de koksopleiding Dutch Cuisine vanaf september 2019 gaan volgen. Koning Willem I College in Den Bosch en ROC Friese Poort in Sneek bieden al niveau 2, 3 en 4 koksopleidingen aan gebaseerd op Dutch Cuisine.

Dutch Cuisine ambassadeur en SVH Meesterkok Albert Kooy heeft deze opleiding ontwikkeld in samenwerking met het Koning Willem I College in Den Bosch en ROC Friese Poort in Sneek. In de opleiding staan de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy centraal.
Deze Dutch Cuisine filosofie is 100% duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde. Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in restaurants en deels ook bij cateringbedrijven. Zo krijgen deze koks van de toekomst ook een breder toekomstperspectief.

Keuken van de toekomst

Albert Kooy: ‘Met deze unieke opleiding willen wij de zelfbewuste kritische kok van de toekomst motiveren om mee te denken en te werken aan de horeca en keuken van de toekomst en actuele voedingsthema’s zoals transparantie, voedselzekerheid, duurzame productie, gezondheid en consumptie’.

Teammanager Twan Krebbers is trots dat Gilde Food & Hospitality College deze opleiding gaat aanbieden. Twan Krebbers: ‘Deze opleiding is een meerwaarde voor onze studenten. Ze worden breder inzetbaar en we spelen in op de toenemende behoefte aan anders werkende koks die inspelen op de huidige trend in de horeca branche.’

Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op de verduurzaming van de voedselconsumptie. In de keuken spelen verse groenten een hoofdrol, en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken.

Reageer op dit artikel