nieuws

Restaurant Bon Vivant Haarlem verkocht

Restaurant 693

De familie van Ommen heeft restaurant Bon Vivant in Haarlem verkocht. Het gelijknamige restaurant van de familie in Bennebroek – ook bekend om de spareribs – blijft open. Personeelsproblemen en minder focus op de zaak in Bennebroek zijn redenen voor de verkoop.

Restaurant Bon Vivant Haarlem verkocht

In Haarlem komt in het pand een Indonesisch restaurant. Bon Vivant in Haarlem opende in oktober 2017 de deuren, in het pand waar voorheen Seymour zat. De nieuwe eigenaar, Richold Bakker, heeft de inboedel overgenomen. Hij start in het hoekpand Indonesisch restaurant Samabe. Bakker had tien jaar een Indonesisch restaurant in het centrum van Bergen.

Hennie van Ommen, zijn vrouw Olga en twee zonen Mike en Sander waren betrokken bij de start van de zaak in Haarlem. Het restaurant telde binnen zo’n tachtig couvert, buiten waren nog eens zestig stoelen.

Op Facebook schrijft de familie: ‘Oktober 2017 begonnen wij van Bon Vivant aan een tweede avontuur in Haarlem. Na een spetterende opening en veel zin om gasten te ontvangen hebben we nu – bijna anderhalf jaar later – helaas besloten om ons restaurant in Haarlem te verkopen.

‘Het landelijk personeelsprobleem in diverse bedrijfstakken speelde ook ons in de horeca parten. Zonder hier verder in detail op in te gaan hebben wij dus ons restaurant per 1 februari 2019 verkocht. Sander en schoondochter Laura vertrekken naar Zwitserland, waar hij in het verleden ook al heeft gewerkt.’ Van Omen moest onder meer drie medewerkers ontslaan vanwege diefstal.

‘Met een tweede restaurant erbij, kwamen wij er ook achter dat ons restaurant in Bennebroek hier onder te lijden kreeg. Het goede en vertrouwde personeel van Bennebroek werd in Haarlem ingezet om daar het personeelsprobleem te tackelen. Dit had een enorme weerslag op de kwaliteit die wij gewend zijn te bieden aan onze gasten in Bennebroek.’

‘Nu Haarlem is verkocht kunnen we weer met het huidige voltallige team van Bon Vivant alle puntjes op de i zetten en zorgen dat wij onze gasten leuke avonden kunnen bezorgen in ons prachtige restaurant in Bennebroek. Ook in onze keuken hebben wij een paar kleine personeelswijzigingen doorgevoerd. Hetgeen zich laat vertalen naar meer Vis op het menu,’ besluit de horecaondernemer.

>> Meer lezen over horecapersoneel


Reageer op dit artikel