nieuws

Medewerker schenkt per ongeluk peperdure wijn in restaurant

Restaurant 3683

Medewerker schenkt per ongeluk peperdure wijn in restaurant

Een medewerkster van restaurant Hawskmoor in Manchester heeft per ongeluk een peperdure wijn geserveerd. Gasten bestelden een fles van 260 pond, maar kregen een Château le Pin Pomerol uit 2001, welke daar voor 4500 pond (ruim 5100 euro) op de kaart staat.

De gasten beseften kennelijk niet dat de medewerker de verkeerde fles wijn had ingeschonken, zo meldt BBC. Ze wilden zelfs nog een tweede fles bestellen. Op Twitter schrijft de eigenaar van het restaurant dat hij hoopt dat zijn gasten in ieder geval hebben genoten van de wijn. Over zijn medewerker meldt hij ‘kop op, fouten gebeuren, we houden sowieso van je.’ Het restaurant ontdekte de fout pas achteraf.  De medewerkster hoeft niet te vrezen voor haar baan. ‘Wanneer ze van de schrik is bekomen, ga ik haar hier wel mee plagen.’

Op Twitter volgde al snel reacties als: ‘Ik wil graag een tafel reserveren met de zelfde bediening graag’.