nieuws

Ruim dertig restaurants sluiten mensen op voor ‘Lock me Up’

Restaurant 770

Ruim dertig restaurants sluiten mensen op voor ‘Lock me Up’

Tijdens de negende editie van Lock me Up – Free a Girl gaan ruim 30 restaurants en bedrijven door heel Nederland de strijd aan tegen kinderprostitutie. Free a Girl organiseert sinds 2011 ‘Lock me Up – Free a Girl’, met als doel om met heel Nederland en België meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden.

Iedere locatie doet minimaal 5 en maximaal 7 dagen mee in de periode van 13 t/m 19 mei 2019. Deelnemers kunnen zich op de deelnemende locaties 12 uur lang vrijwillig laten opsluiten in hokjes van 1 bij 2 meter met enkel water en een kommetje rijst. Elke locatie haalt hiermee minimaal een bedrag van €25.000 op. De opbrengst wordt geïnvesteerd in projecten die slachtoffers van kinderprostitutie ten goede komen. Zo steunt Free a Girl lokale teams die meisjes opsporen en bevrijden en lokale organisaties die hen begeleiden bij terugkeer in de samenleving. Lock me Up – Free a Girl is een initiatief van Stichting Free a Girl en ambassadeur Wimmy Hu.

Opsluiten

Metropole Café NRC is één van de horecazaken die bijdraagt aan de bevrijding, opvang en rehabilitatie van deze meisjes en neemt voor het tweede jaar op rij deel aan de landelijke Lock me Up – Free a Girl actie. Van 13 mei tot en met 17 mei kunnen deelnemers uit regio Rotterdam zich twaalf uur lang laten opsluiten in een 2×1 meter hok dat symbool staat voor een Indiaas bordeel. De volledige opbrengst die Nieuw Rotterdams Café en de zogeheten ‘freedom fighters’ ophalen met de actie gaat naar stichting Free a Girl. Wethouder Judith Bokhove en journalist en tv-presentator Sander de Kramer trapten de actie bij Nieuw Rotterdams Café gisterochtend af.

Herman Hell

Eigenaar Herman Hell zegt: ‘Het is tof dat Nieuw Rotterdams Café door deelname als platform kan fungeren voor stichting Free a Girl en een breed publiek bereikt met deze actie. We waarderen het dat wethouder Judith Bokhove de tijd heeft genomen om de eerste deelnemers op te sluiten en uiteraard Sander de Kramer die zich vrijwillig inzette voor deze actie.’

Naast Nieuw Rotterdams Café, nemen ook onder meer Circl, De Dakkas, Brasserie Julia en Stadcafé Blij in Zwolle deel aan de actie.