Oude Gasfabriek Groningen wordt horecazaak Florentin alias FLO.

Oude Gasfabriek Groningen wordt horecazaak Florentin alias FLO.

Binnenkort is Groningen een stoere en eigenzinnige horecazaak rijker. Florentin zal haar deuren openen op 3 september . Florentin, alias FLO., zal zich vestigen in voormalig restaurant De Oude Gasfabriek. Gelegen in de creatieve wijk het Ebbingekwartier.

Het concept is geïnspireerd op de alternatieve en opkomende wijk Florentin, gelegen in Tel Aviv. 'Een bijzondere smeltkroes van mensen, kleuren, geuren, smaken en culturen. Dit zal zich vertalen naar het eten', aldus de initiatiefnemers Emile Bos (24) en Tom Bullinga (27). 'De keuken van Tel Aviv kenmerkt zich door een combinatie van Mediterrane, Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse smaken.'

Ervaring De Librije, The Jane en Merlet

De kersverse ondernemers hebben ruime ervaring op het gebied van de horeca. Bos is verantwoordelijk voor de voorkant en deed ervaring op bij gerenommeerde zaken zoals The Jane (**) en de Librije (***). Bullinga zal verantwoordelijk zijn voor de keuken en werkte als souschef bij Merlet (*), verder is hij werkzaam geweest bij De Vlindertuin (*) en Paviljoen Sterrebos.

De Oude Gasfabriek

'De Oude Gasfabriek is een prachtig pand met een industrieel karakter, dat vraagt om een uitdagend concept. Gasten komen niet alleen voor een drankje of wat eten, maar ook voor een lekkere sfeer, een mooie ambiance en vooral een ongedwongen service.

FLO

FLO. staat voor genoeg cocktails, bier, wijn en uiteraard goed eten, op elk moment van de dag. Comfort food geïnspireerd op Tel Aviv, dat gaan we serveren middels kleine gerechten die gedeeld kunnen worden.
'Onze liefde voor muziek speelt een belangrijke rol in het concept, DJ’s krijgen de ruimte om onze gasten te voorzien van verschillende stijlen muziek; variërend van deep-house, funk, disco, soul en techno. Als je bij ons de zaak verlaat wil je gewoon terugkomen, klaar. Het gaat voor ons om totaal beleving, en dat gaan we brengen in dit fantastische pand.'

Op 1 augustus krijgen ze de sleutel. 'Maar dan gaan we nog niet direct open. De maand augustus gaan we gebruiken om ons concept te optimaliseren en de laatste puntjes op de i te zetten qua interieur. We hebben we super veel zin in. Dit is uiteindelijk waar je het voor doet, je eigen zaak beginnen waarin alles wat je hebt geleerd en meegekregen kan toepassen. Het is een fantastisch avontuur maar wij zijn ervan overtuigt dat we samen met onze toekomstige gasten Florentin een mooie toevoeging kunnen laten zijn in het horeca-rijke Groningen.'

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.