Restaurant de Vrijheid in Grou wil verhuizen

Restaurant de Vrijheid in Grou wil verhuizen

Restaurant de Vrijheid aan het Pikmeer in Grou heeft plannen om haar bedrijf aan de Seinpôlle 4 te verruilen voor een nieuwe locatie. Het restaurant, met een vermelding in de Michelingids, Gault&Millau en Lekker top 500 wil zich nog nadrukkelijker toeleggen op haar kernactiviteit: het koken voor gasten.

Voor het bereiden en serveren van gerechten met verse, veelal lokale en regionale ingrediënten heeft de Vrijheid minder ruimte nodig dan nu beschikbaar. Daarom zoeken eigenaren Melle en Hanny Bakker en chef-kok Raymond Hengeveld naar een geschikte ruimte rondom Grou waar ze de Vrijheid kunnen voortzetten onder dezelfde bekende naam. De Vrijheid blijft lid van Fryslân Culinair, het samenwerkingsverband van culinaire restaurants in Friesland.

Pand staat te koop

Totdat de verhuizing een feit is worden alle activiteiten op de gebruikelijke wijze voortgezet. Het pand aan de Seinpôlle wordt te koop aangeboden. De bestaande horecabestemming verschaft toekomstige exploitanten mogelijkheden onder een nieuwe naam. In overleg met gemeente Leeuwarden kan – indien gewenst – worden gekeken naar een bestemmingsplanwijziging naar (permanent) wonen aan het Pikmeer. Op het perceel mag ook bijgebouwd worden om andere bedrijfsactiviteiten te ontplooien.

Michelin over de Vrijheid

'Wie houdt van dining with a view moet bij de Vrijheid in Grou zijn. De uitbaters stellen zich niet tevreden met het sublieme uitzicht op het Pikmeer, maar leggen ook gastronomisch de lat hoog. Ze nemen zich de vrijheid lokaal verankerde gerechten te larderen met nieuwe technieken, en benutten daarmee al hun kwaliteiten', schrijft Michelin over het restaurant.