Inschrijving NK Blind wijn proeven 2020 geopend

Inschrijving NK Blind wijn proeven 2020 geopend

Het Nederlands kampioenschap blindproeven beleeft op zondag 24 mei 2020 haar derde editie. Het NK draagt de naam Concours Le Vin en direct, verwijzend naar de samenwerking met de gelijknamige wijnimporteur die zich van 2019 tot en met 2023 verbonden heeft aan het NK en als premium partner onder andere de hoofdprijs ter beschikking stelt.

In overleg met Le Vin en direct is die hoofdprijs voor de komende jaren op € 2500,00 vastgesteld. 'Deze geldprijs is in meerdere opzichten een extra stimulans, maar vooral bedoeld om deelname aan het WK in Frankrijk mogelijk te maken. Om deze reden wordt de hoofdprijs dan ook alleen toegekend aan het team dat Nederland ook daadwerkelijk vertegenwoordigt op het WK', zo meldt de organisatie.

Ook voor de teams die op de tweede en derde plaats eindigen zullen aantrekkelijke prijzen worden uitgereikt. Daarnaast mogen alle aanwezigen zich verheugen op een boeiende wedstrijd, interessante nevenactiviteiten, een culinair intermezzo en andere aangename verrassingen.

Team WZN werd in 2019 winnaar van het Concours le Vin en direct en maakte indruk met een plaats in de top tien op het door ‘La Revue du vin de France’ georganiseerde WK in Frankrijk. Rik Boom, Martin Fennema, Jarno de Graaf en Anton Silletti hebben al aangegeven hun titel in 2020 te zullen verdedigen.
Het Concours Le Vin en direct vindt ook de komende jaren plaats in de Celiliakapel van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg, elke laatste zondag in mei, tenzij deze samenvalt met een officiële feestdag. De organisatie is in handen van Nijhuis Consultancy & Services.

Inschrijven

Inschrijving voor het Concours Le Vin en direct 2020 is vanaf vandaag geopend. Teams van vier proevers, desgewenst aangevuld met een coach, kunnen zich hier inschrijven. Op de site zijn tevens alle voorwaarden en aanvullende informatie te vinden.