Zo werft Happy Italy horecapersoneel

Zo werft Happy Italy horecapersoneel

Happy Italy - de keten van Italiaanse restaurants met 19 vestigingen in Nederland - is actief op zoek naar nieuwe medewerkers. Bij de zaken van Happy Italy werken ongeveer 2000 mensen maar er zijn er meer nodig. Hoe werven ze personeel?

De nieuwe medewerkers zijn onder meer nodig in Spijkenisse, Venlo, Roermond en Amsterdam-Noord waar Happy Italy in 2020 nieuwe locaties opent.

Netto uurloon

De restaurants werven ook in de al bestaande zaken actief nieuw personeel; in de tafelcaddy ligt een kleurrijke flyer die gasten die een baan zoeken oproept om te solliciteren. Ook de netto lonen staan erbij. In de zaken zelf komt veel jong publiek dat in dit geval de doelgroep vormt omdat de lonen van 16, 17 en 18 jarigen worden genoemd. Voor een 16 jarige is dat 5 euro, een jaartje ouder dan zit je op 6 en is de medewerker 18 jaar dan is het netto uurloon 6,50 euro. Deze bedragen zijn inclusief vakantietoeslag.

Happy Italy werft horecapersoneel

De functies voor bijvoorbeeld assistent floormanager, horecamanager, regiomanagers, filiaalleider of anderszins leidinggevend plaats Happy Italy op de eigen website en op vacaturesite Indeed. Ook LinkedIn wordt ingezet voor het werven van de managementfuncties.

Franchise en buitenland

Ze omschrijven zichzelf als: 'Wij zijn een zeer snelgroeiende fast casual restaurantketen. Inmiddels hebben wij 19 vestigingen en dit jaar nog groeien we naar 23 vestigingen met zo’n 2000 medewerkers. Daarnaast starten we ook met franchise. Voor 2020 al, staat de eerste buitenlandse vestiging op de planning.'

Spoelchef en serviceheld

De keten blijkt creatief in het benoemen van functies. Zo heet een afwasser een Spoelchef, een kok een Pizza Maestro. En word je medewerker bediening dan werft Happy Italy een Service Held.

Lees ook:
- Twaalf tips voor een succesvolle horecavacature
- Diefstal glaswerk kost serveerster Happy Italy baan

- Horecapersoneel werven: tips en adviezen
- Zeeuws horecabedrijf werft personeel met ludieke video
- Medewerkers aannemen: wat moet je weten en doen?


Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.