Bedrijf wijnveiling ondersteunt restaurants met veilen wijnvoorraden

Bedrijf wijnveiling ondersteunt restaurants met veilen wijnvoorraden

Ondernemers komen met slimme initiatieven om hun hoofd boven water te houden in deze crisistijd. Veel restaurants hebben een grote wijnvoorraad die in de komende tijd niet liquide te maken is. Winefield's Auctioneers helpt restaurants met het veilen van hun wijncollectie.

‘In moeilijke tijden moeten we elkaar als ondernemers steunen, de telefoon staat roodgloeiend voor aanvragen van taxatieverzoeken voor wijncollecties. Bij ons is de verkoop van wijnen geen probleem, omdat er wereldwijd veel vraag blijft en ons koperspubliek altijd goede wijnen blijft drinken - ook in crisistijd', aldus Milan Veld CEO van Winefield’s Auctioneers.

'Veel restaurants kennen Winefield’s Auctioneers wellicht nog niet en met de verkoop van wijnen uit hun wijnvoorraad kunnen wij hopelijk een steentje bijdragen in het overleven in deze moeilijke tijd', zo vervolgt hij.

Direct contant geld voor uw wijnen

'Hoewel het ongebruikelijk is in de veilingwereld, kan Winefields op grond van de taxaties ook direct een voorschot op de veilingresultaten uitbetalen, als dat nodig is.' Winefield’s Auctioneers veilt wijnen in alle categorieën. Van mooie drinkwijnen tot de echte investeringswijnen en zo ook port en gedistilleerd.

Zelf wijn veilen

Restaurants kunnen ook zelf hun wijnen veilen op social media. Veel restaurants hebben niet zo'n hele grote opslagruimte en hebben dan nog enkele flessen liggen die heel specifiek zijn geschonken bij een gerecht.

Horeca en coronavirus

Het is een harde klap voor de horeca nu de branche vanwege het coronavirus verplicht op slot moet tot in ieder geval 6 april. Bedrijven die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis kunnen 4000 euro tegemoetzien van het kabinet. Onder meer de horeca, reisbranche en cultuursector kunnen daarop aanspraak maken, zegt minister Eric Wiebes (Economische Zaken).

De eenmalige tegemoetkoming, met name gericht op het midden- en kleinbedrijf, is onderdeel van een noodpakket voor de economie dat het kabinet dinsdag heeft gepresenteerd. Dat bevat ook andere maatregelen die bedrijven lucht moeten geven om de uitbraak van het coronavirus te doorstaan. Het gaat om hulp voor de korte termijn, zoals uitstel van de belastingafdracht, en steunmaatregelen voor de langere termijn.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!