Restaurant Week in coronatijd duurt hele maand

Restaurant Week in coronatijd duurt hele maand

De Restaurant Week wordt verlengd. De actie periode die dinsdag start duurt vanwege corona een hele maand, van 1 tot 30 september 2020. De standaard prijs voor een driegangendiner bij een van de 500 deelnemers bedraagt 28,50 euro.

Onder de 500 restaurants die deelnemen aan de Restaurant Week XXL bevinden zich ook restaurants met een of meerdere Michelinsterren of vermeldingen in andere culinaire gidsen. Zij doen mee met hun eigen arrangementen die per deelnemer verschillen in prijs. Zo doet chef Mario Ridder van het Rotterdamse sterrestaurant Joelia mee met een vier gangen diner voor 52,50 euro.

Parkheuvel – in bezit van twee Michelinsterren - doet met meerdere arrangementen mee: een luxe vijf gangen Michelindiner kost in de actieperiode 89,50 euro, een driegangen diner staat op de site voor 55 euro tijdens de Restaurant Week XXL.

636 arrangementen

93 van de 636 arrangementen hebben een prijs boven de 50 euro per persoon voor het eten. Drankjes vallen buiten de actie. Restaurant Bij Erik bijvoorbeeld bied een luxe menu aan van vijf gangen voor 48 euro. Hij valt hiermee in de middelste prijscategorie van 30 tot 50 euro. Consumenten kunnen restaurants van hun voorkeur selecteren op basis van locatie prijs en bijvoorbeeld ook locatie.

In de marketing vermeld Dining City – de initiatiefnemer van de Restaurant Week – dat veel zaken kampen met een beperkte capaciteit vanwege de 1,5 meter maatregel. ‘Reserveer dus snel het eerste tafeltje,’ klinkt het.

De aangeboden arrangementen betreffen zowel lunch als diner.

Reserveringen hoger dan vorig jaar

Meer dan 100.000 gasten hebben al een tafel gereserveerd en dat levert de restaurantsector broodnodige omzet op. ‘Het aantal reserveringen is in vergelijking tot vorig jaar met maar liefst 22% gestegen’, zegt Jeroen van den Brink, eigenaar van Diningcity, het bedrijf achter de Nationale Restaurant Week. Het gestegen percentage wijdt Van den Brink voor een groot deel aan het feit dat mensen juist in deze corona tijd op zoek zijn naar een leuke avond uit.

Corona maatregelen bij reservering

De organisatie van de Nationale Restaurant Week ziet er op toe dat bij het reserveren van een restaurant alle maatregelen rondom horecabezoek strikt worden nageleefd. Gasten moeten bijvoorbeeld al in het reserveer proces aangeven of zij uit 1 huishouden komen.

Gemiddelde besteding Restaurant Week

De gemiddelde besteding van een gast in de najaarseditie van de Restaurant Week in 2018 bedroeg 63,50 euro. In 2013 was dit nog 55 euro. Jeroen van den Brink verklaarde dit destijds door de verschuiving naar de luxere restaurants die deelnemen met hoger geprijsde arrangementen of toeslagen per Michelinster.