Thomas Voets nieuwe chef van Benz in Kazerne Eindhoven

Thomas Voets nieuwe chef van Benz in Kazerne Eindhoven
Thomas Voets

Thomas Voets, voormalig chef van Bib Gourmand-restaurant Auberge Jean & Marie in Amsterdam, is de nieuwe chef van restaurant Benz in Kazerne Hotel Eindhoven.

Vanaf 4 december introduceert Benz de inventieve gastronomische gerechten van chef-kok Thomas Voets en sous-chef Mark Groenendaal, gecomplementeerd met de wijnkeuze van maître/sommelier Alexander van der Voort. 'Gebaseerd op Thomas' talent slaat Benz een nieuwe, meer bourgondische en Frans georiënteerde richting in.'

De nieuwe chef-kok van Benz at Kazerne laat zich inspireren door de authentieke Franse keuken. Daarbij heeft hij het van kop-tot-kont principe hoog in het vaandel. Tijdens de selectieprocedure gaf zijn signature dish van wilde Hollandse houtduif met huisgemaakte bloedworst de doorslag. Benz at Kazerne biedt Voets de gelegenheid om alle ideeën die hij de afgelopen jaren verzamelde te vertalen in een eigen handschrift, zonder keurslijf van een op voorhand vastgesteld concept.

De afgelopen vier jaar was Thomas Voets chef-kok bij Auberge Jean & Marie in Amsterdam (Bistronoom van het jaar). Daarvoor deed ervaring op in negen uiteenlopende restaurants. Versterkt door de tegenstrijdige gevoelens die de pandemie veroorzaakt besloot hij dat het tijd werd om te settelen en terug te keren naar zijn Eindhovense roots, net zoals de voormalige chef van Benz, Rasmus Olander besloot terug te keren naar zijn familie in Zweden.

Marechausseekazerne

Het fine dining restaurant is gehuisvest in het koetshuis van de voormalige marechausseekazerne aan de Paradijslaan in Eindhoven. Van 1923 tot 1952 was hier de brandweer gevestigd. Daar waar nu de imposante roestvrijstalen keuken staat, stond vroeger Eindhoven’s eerste gemotoriseerde brandweerspuit, door de manschappen liefkozend ‘D’n Benz’ genoemd. Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd het koetshuis met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design.

Over Kazerne

Het met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid gerenoveerde erfgoed, telt 2.500 vierkante meter tentoonstellingsruimte (met om de vier maanden wisselende exposities), waarin acht luxe hotelkamers en -lofts, meerdere ontmoetingsruimten, een designshop en twee restaurants. De industriële, levendige bar/bistro met Italiaanse touch opende in 2014. Benz opende in maart 2019. ‘Hier ontmoeten gasten de lokale creatieve community. Hier, in de inspirerende sfeervolle omgeving, ontstaan als vanzelf gesprekken over food en design’, aldus mede-initiatiefnemer en Creatief Directeur Annemoon Geurts.