nieuws

Kazerne Eindhoven breidt uit met hotel en restaurant in het hogere segment

Horeca 750

Kazerne in Eindhoven gaat uitbreiden met een luxe hotel, membersclub, vergaderruimte, designshop én een tweede restaurant. ‘Een restaurant in het hogere segment’, vertelt Annemoon Geurts, mede-eigenaar van Kazerne. ‘Er komt in totaal nog 1250 vierkante meter bij’.

Kazerne Eindhoven breidt uit met hotel en restaurant in het hogere segment

Kazerne, een design platform met 2500 m2 expositieruimte en een restaurant, geven tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven – dat van 20 tot 28 oktober plaatsvindt –  een preview aan het publiek.  In het Eat Drink Design pop-up restaurant komt chef-kok Edwin Severijn achter de kachel staan. Officiële opening van het acht kamer tellende hotel en het restaurant staat gepland voor het najaar. Naast de acht kamers, heeft Kazerne hotel een geheime hotelkamer voor ‘artists & chefs in residence’. Deze kamer is alleen bereikbaar via de membersclub en kost 160 euro per nacht.

Hotel

In de hotelkamers slapen gasten midden tussen het design van toptalenten. Luxe kamers mét een artistiek randje, variërend van 35 tot 140 vierkante meter. Kazerne hotels richt zich op de internationale gast. De grootste hotelkamer is te boeken vanaf 600 euro per nacht. Geurts: ‘Daarmee zitten we in de top van de Eindhovense markt. Zoiets is er ook nog niet in de omgeving. En in Eindhoven zijn veel zakelijke gasten die meer in het vliegtuig zitten, dan dat ze thuis zijn. Dus we willen kamers creëren met een huiselijke sfeer en waar ze kunnen genieten van hun privacy. Inclusief de mogelijkheid om er wat te koken. Twee kamers krijgen zelfs een volwaardige designkeuken.’

Fine dining restaurant

Het restaurant, waarvan de naam nog niet bekend wordt gemaakt, opent in het monumentale gedeelte van het pand, een oude marechausseekazerne met grote loods. ‘We willen hier zo exclusief mogelijk zijn.’ Het restaurant gaat dertig zitplaatsen tellen, plus een terras. ‘Het wordt een gezamenlijk terras voor beide restaurants. Gasten kunnen dus ook van twee verschillende kaarten bestellen.’ Met het huidige restaurant, dat iets laagdrempeliger wordt, streeft Kazerne naar een Bib Gourmand. Grenzend aan de binnenplaats komt een buitenkeuken voor het bakken van een pizza, foccacia of het roosteren van wild. De buitenkeuken is een ontwerp van Joost van Bleiswijk. Wie de chef-kok wordt in het nieuwe restaurant, is nog niet bekend.

Over Kazerne

In oktober 2014 kreeg Kazerne een vast locatie na zeven succesvolle pop-up pilots tijdens de Dutch Design Week. Geurts en Koen Rijnbeek brengen er eten, drinken en design. ‘In de Kazerne genieten gasten tussen de exposities van hun diner en ontmoeten ze aan tafel vrienden, collega’s en opdrachtgevers’, aldus Geurts.

Binnenkijken bij Kazerne Eindhoven?

Reageer op dit artikel