Kazerne opent fine dining restaurant met Scandinavische touch

Kazerne opent fine dining restaurant met Scandinavische touch
Vlnr: Mark Groenendaal, Rasmus Olander, Nik Tonglet, Foto Ruud Balk

Met de komst van Nik Tonglet (De Houtloods in Tilburg) naar Eindhoven, is het keukenteam van Kazerne's tweede restaurant compleet. Samen met de al eerder aan Kazerne verbonden Mark Groenendaal en onder leiding van de jonge Zweedse chef Rasmus Olander (Geranium***) biedt dit drietal vanaf 8 maart een gastronomische beleving met Scandinavische touch.

In het nieuwe, intieme restaurant beoogt Kazerne ook fine dining liefhebbers te inspireren en verbinden. Op de naam van het restaurant wordt nog gebroed. Als 'home of design' heeft Kazerne het experiment hoog in het vaandel. Dat is per slot van rekening waar vernieuwing ontstaat. Olander: 'Ik kijk ernaar uit om met de nieuwe crew bekende smaken, texturen en technieken ter discussie te stellen; om samen nieuwe gerechten te creëren. We nemen de tijd om een eigen signatuur te ontwikkelen. Vanuit het Nordic gedachtegoed laten we ons daarbij inspireren door seizoensgebonden, lokale ingrediënten en authentieke bereidingswijzen.'

Rasmus Olander

Het pas 23-jarige Zweedse talent Rasmus Olander is sinds 2012 actief als kok. Kosmopolitisch ingesteld, werkte hij eerder onder meer bij het Antwerpse Kommilfoo* en Geranium*** in Kopenhagen. Sinds 2017 nam Olander als lid van het Zweedse Junior Culinaire Team deel aan toonaangevende internationale kookwedstrijden.

De Tilburgse Nik Tonglet verwierf als chef zowel een Bib Gourmand als een top 100 Lekker vermelding. Zijn opleiding genoot hij in Zuid Afrika, ervaring deed hij op bij de wereldtop, onder meer bij The Test Kitchen in Kaapstad, The Fat Duck*** in het Engelse Bray en Noma** in Kopenhagen.

Mark Groenendaal werkte al eerder in Kazerne en staat bekend als een leergierige kok. Hij vormt de linking pin tussen de nieuwe keuken en het team van het al in 2014 geopende restaurant. In dat restaurant, onder leiding van Giovanni Gabanna, blijven gasten zeven dagen per week welkom om de expositie te bekijken en voor lunch, borrel en diner met onmiskenbaar Italiaanse touch.

Het fine dining restaurant opent in het onlangs gerenoveerde koetshuis van de voormalige marechausseekazerne, dat ook een aantal jaren door de brandweer werd gebruikt. Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd dat onlangs met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design. Het high end restaurant is vijf dagen per week open, van dinsdag tot en met zaterdag.

Over Kazerne

Foto's Kazerne restaurant Eindhoven

Het met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid gerenoveerde erfgoed, telt 2.500 vierkante meter tentoonstellingsruimte (met om de vier maanden wisselende exposities), waarin acht luxe hotelkamers en -lofts, meerdere ontmoetingsruimten, een designshop en twee restaurants. De industriële, levendige bar/bistro met Italiaanse touch opende in 2014. Het nieuwe fine-dining restaurant met Nordic touch opent in maart 2019. 'Hier ontmoeten gasten de lokale creatieve community. Hier, in de inspirerende sfeervolle omgeving, ontstaan als vanzelf gesprekken over food en design', aldus mede-initiatiefnemer en Creatief Directeur Annemoon Geurts.