Bib Gourmand restaurant 'Oude Post' is te koop

Bib Gourmand restaurant 'Oude Post' is te koop

De broers Robert en Frank Bregman stoppen met Bib Gourmand-restaurant Oude Post in Renkum. De zaak staat te koop.

Restaurant Oude Post – door Michelin sinds 2014 bekroond met een Bib Gourmand voor de goede prijs kwaliteit verhouding - staat te koop. De zaak heeft 13 punten in Gault Millau.

Mede-eigenaar en gastheer sommelier Robert Bregman ambieert een carrière buiten de horeca. Zijn broer Frank, chef-kok, wil wel blijven koken, maar hoe, wat of waar dat weet hij nog niet. Frank zegt over de verkoop ‘Het is nooit leuk om een droom op te geven, maar soms kun je beter iets netjes afronden om later beter terug te komen.’

Frank Bregman laat weten aan Misset Horeca dat hij nog niet precies weet wat hij gaat doen. ‘Ik ben mezelf nu aan het oriënteren.’ Duidelijk is dat hij meer tijd met zijn gezin wil doorbrengen, Frank Bregman is vader van twee kinderen, van 4 en 1 jaar. ‘Ik wil hen wel een beetje zien opgroeien. Zeker is dat ik blijf koken. Misschien ooit nog wel weer voor mezelf, maar ik denk dat het eerst voor een baas wordt.’
Frank Bregman had goede leermeesters, hij werkte onder andere bij Oud Sluis en Pure C van Sergio Herman.

De broers Bregman startten met het restaurant Oude Post in Renkum in december 2011. De locatie is bijzonder voor de familie. Vader Hans werkte namelijk zijn hele werkzame leven bij het postkantoor dat voorheen op de plek van het huidige restaurant zat. Hij was er eerst baliemedewerker, later directeur.
De Oude Post ontvangt gasten voor lunch, borrel en diner. En kan ook gebruikt worden voor feesten en partijen. Het restaurant telt 50 stoelen en op het terras zijn nog eens 40 zitplaatsen. De broers huren het pand. Een prima locatie met goede naam om na de Covid-19 periode een succesvol restaurant te exploiteren.