Ingrid van Eeghem gaat door met Karpendonkse Hoeve voor thuis

Ingrid van Eeghem gaat door met Karpendonkse Hoeve voor thuis

Ingrid van Eeghem gaat door met haar Karpendonkse Hoeve. Niet meer in een fysiek restaurant, maar met afhaalmaaltijden voor thuis. Ze werkt hiervoor samen met chef Jaap Krabbendam.

De keuken van waaruit Ingrid van Eeghem en Jaap Krabbendam (zelfstandig chef en voorheen werkzaam bij Boreas, Tribeca en ook De Karpendonkse Hoeve) werken, bevindt zich op luchthaven Eindhoven. ‘Mijn moeder heeft er een keuken voor vliegtuig-catering, Helemaal state of the art ingericht met voldoende koel- en vriesruimte. Maar niet druk nu. Vandaar dat wij een gedeelte kunnen gebruiken.’

Van Eeghem (53) heeft het pand van het restaurant in Eindhoven met ingang van 1 april verkocht aan De Schone Zaak. Nog deze zomer komt op de locatie aan de Karpendonkse Plas een The Harbour Club.

Direct na het passeren van de acte is ze met de Kardendonkse Hoeve nieuwe stijl begonnen. ‘Het is heerlijk om je weer te kunnen focussen op het eten. Zonder al te veel randzaken. Terug naar de basis met een team van vier personen. Laatst stond ik weer groente te snijden, dat heb ik zo lang niet meer gedaan. We hadden een groot restaurant; veel couverts, veel mensen in dienst. Dan heb je daar geen tijd voor.’

Ze werkt nu aan het opnieuw opbouwen van het merk Karpendonkse Hoeve. ‘Sommige mensen denken dat we er niet meer zijn… Maar het is een nieuwe business onder de oude, vertrouwde naam.’ Gasten die nu bestellen zijn vooral nieuwe 'gasten' voor de ondernemer. Ze ziet al veel herhaalbestellingen.

Menu keuze

Elke twee weken is er een ander menu, met altijd de keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Consumenten kunnen daarin aanpassingen doen, bij bijvoorbeeld dieetwensen of allergie. Van Eeghem is er van overtuigd dat ook na de lockdown de markt voor luxe afhaaldiners (anders dan een burger, pizza of shoarma) blijft bestaan. ‘Het is een vast onderdeel geworden van de mix waaruit mensen kunnen kiezen.’

De ondernemer wil gaan samenwerken met collega-restaurateurs. ‘Om bijvoorbeeld samen de voorbereidingskeuken te delen, samen afhaalpunten opzetten, of samen bezorgen.

De Karpendonkse Hoeve

De Karpendonkse Hoeve werd opgericht door Leo en Leidy van Eeghem. Na de dood van haar vader nam Ingrid het roer over. Het restaurant was tot de verkoop in 2021 in bezit van een Michelinster.