François Geurds en Mauro Colagreco koken samen op World's Best Chefs-evenement

François Geurds en Mauro Colagreco koken samen op World's Best Chefs-evenement

Afgelopen week kookte sterrenchef François Geurds samen met één van 's werelds beste chefs, Mauro Colagreco, bij François Geurds Group in Rotterdam.  De gasten werden op een rode loper ontvangen en genoten van 12 bijzondere specialiteiten.

Drie dagen lang stond Rotterdam in het teken van World's Best Chefs. Het evenement, dat twee keer uitgesteld moest worden vanwege de coronacrisis, was volledig uitverkocht. François Geurds kookte met Mauro Colagreco, die in 2019 en 2020 verkozen is tot beste chef ter wereld, de sterren van de hemel. Tijdens dit evenement werd Rotterdam gecombineerd met Zuid-Frankrijk, waar Mirazur, het driesterrenrestaurant van Colagreco, is gevestigd.

Culinaire ervaring

Op woensdag 13 oktober startte de culinaire reis van Geurds+Colagreco met een diner. Gasten arriveerden in avondkleding en werden gefotografeerd op de rode loper. Eenmaal aan tafel werden zij verwend met wijnen van François Geurds' bijzondere en kwalitatieve wijnkaart, waar zo'n 1400 wijnen op staan, gecombineerd met spectaculaire amuses.

Deze biet, uit het gerecht met de naam Luxux Veta Vulgaris - beetroot, is twee jaar gegroeid en daardoor extra sappig.

Op 14 en 15 oktober werd het menu zowel als lunch en diner geserveerd. 'Prachtig om te zien hoe blij iedereen was nu er eindelijk weer iets speciaals gebeurt op culinair gebied. Ik heb genoten van de samenwerking met Mauro en zijn team en kijk terug op een fantastische week',  aldus François Geurds.

François Geurds

Sterrenchef François werd al op jonge leeftijd gegrepen door de passie voor koken van zijn moeder. Zo zat hij als kind betoverd voor de oven, verbaasd over wat er daarbinnen gebeurde. François realiseerde zich dat koken zijn roeping was. Hij wilde deze magie begrijpen en de technieken beheersen.

Vandaag de dag streeft hij bij alles dat hij aan zijn gasten serveert naar perfectie. Samen met zijn team creëert hij elke dag opnieuw culinaire ervaringen bij zijn restaurants François Geurds (2 Michelinsterren) en FoodLabs by François Geurds (1 Michelinster).

Mauro Colagreco

De in Argentinië geboren Mauro Colagreco verhuisde op jonge leeftijd naar Frankrijk, waar hij werkte met verschillende gerenommeerde chef-koks, waaronder Bernard Loiseau. Na een schat aan ervaring te hebben opgedaan, opende hij in 2006 zijn restaurant Mirazur om zijn onderscheidende kijk op gastronomie uit te drukken.

Zijn restaurant en Colagreco hebben vele onderscheidingen ontvangen, waaronder drie Michelin-sterren en uitgeroepen tot 'Best Restaurant in the World' door World's 50 Best Restaurants.

Hieronder een selectie van de geserveerde gerechten.