Chef-kok Bobby Rust start nieuw avontuur op REM-eiland

Chef-kok Bobby Rust start nieuw avontuur op REM-eiland

De vier ondernemers die nieuw leven in het REM-eiland willen blazen hebben Bobby Rust aangetrokken als chef-kok voor het restaurant op de bovenverdieping van het oude Noordzee TV Platform in de Nieuwe Houthaven in Amsterdam.

Ervaren horecaondernemers Martijn Peters (o.a. Fest, de Groene Olifant, Schinkelhaven en Proust) en Martijn Witlam (o.a. Fest, de Groene Olifant, Winkel 43 en PeQu) gaan samen met David Andre en Frits de Haes het REM-eiland in Amsterdam exploiteren. De mannen werken al sinds 2018 met zijn vieren samen als eigenaren van Bar Restaurant Lely.

Iedere verdieping andere functie

Foto: crowdaboutnow

De plannen van de ondernemers zijn om van het REM-eiland, dat sinds mei 2020 heeft leeggestaan, een ‘bar-restaurant-rooftop’ met op elke verdieping een andere functie te maken. De binnenkomst is in de bar waar 's avonds ook dinergasten worden ontvangen en in de weekenden een dj draait. De ruimte is multifunctioneel: overdag wordt hier lunch geserveerd. De bar heeft ruimte voor 40 couverts en beschikt over een beschut terras, zodat ook buiten lunchen tot de mogelijkheden behoort.

Restaurant zonder sterrenpretenties

Foto: crowdaboutnow

Op de bovenverdieping komt het restaurant met ca. 70 couverts waar Bobby Rust de chef-kok wordt. Bobby Rust werd eind 2019 chef-kok bij Envy in Amsterdam, maar dat restaurant ging na de vorige lockdown niet meer open.  De coronarestricties boden nauwelijks mogelijkheden door de smalle indeling van het restaurant.

Het restaurant, overigens zonder sterrenpretenties zo stellen de eigenaren, heeft het signatuur van Rust met zowel een à-la-cartekeuze als een chef’s menu met een keukenstijl die zich het beste laat omschrijven als puur, experimenteel en toegankelijk, zonder teveel poespas. ‘Less-is-more’.

Ook komt er een afgesloten private dining-/vergaderruimte voor maximaal 30 personen. Op het platform boven het restaurant komt een open rooftop bar waar in de zomer gasten onder het genot van fingerfood, de zelfgemaakte limonades en limoncello van de ondergaande zon kunnen genieten.

Het project heeft een ‘jaren 80-touch' met discolichten en arcadekasten. Inmiddels is de ondergrens van de doelstelling van de crowdfunding bij CrowdAboutNow bereikt (€150.000) en is eind november gestart met de inrichting van REM-eiland.