Opening De Doelen verbroedert

Opening De Doelen verbroedert

Stel: je bent jaren elkaars concurrent bij dezelfde opdrachtgever. Dan krijg je opeens van die opdrachtgever te horen dat je gezamenlijk een belangrijke ...

Dit overkwam de drie huiscateraars van het Rotterdamse concert- en congresgebouw De Doelen. Op 23 oktober werd de opening van het verbouwde complex gevierd voor zo’n 500 gasten. Een maand van tevoren kregen Maison van den Boer, Frans Kuil Events en de Arjan van Dijk Groep van De Doelen te horen dat zij het openingsfeest graag door de drie cateraars gezamenlijk wilden laten uitvoeren. Hoofd Evenementenwerving van De Doelen Diederik Waal: “We hebben met alle drie cateraars een contract en we wilden geen keus maken. Het had duidelijk onze voorkeur dat de opening gezamenlijk zou worden verzorgd. Ook om voor onze klanten duidelijk te maken dat wij binnen dit gebouw drie aanbieders voor catering in huis hebben.”

Volwassenheid
Regiomanager Gerard van Gelderen van Maison van den Boer: “Zo’n drie weken voor de tijd zijn we met elkaar om de tafel gaan zitten. Onze insteek was ieders eigen inbreng tot z’n recht te laten komen. We hebben ervoor gekozen om één persoon in de voorbereidende fase en één ander tijdens de uitvoering het aanspreekpunt te laten zijn.” Wie dat waren wil hij niet kwijt. Volgens Van Gelderen is alles prima verlopen en hebben ze ervan geleerd dat het helemaal niet eng is om bij elkaar in de keuken te kijken. “Integendeel, je leert elkaar te vertrouwen en te respecteren. En het heeft de drempel verlaagd: we hebben nu meer contact.” Het unieke is volgens Van Gelderen dat dit evenement niet omzetgericht was, zoals in partycateringland gebruikelijk is. Er is dan ook één factuur naar de opdrachtgever gestuurd. De regiomanager meent dat dit soort samenwerking de volwassenheid van het vak ten goede komt en zou er niet tegen opzien het experiment te herhalen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.