Holiday Inn Eindhoven mag grote toren bouwen

Holiday Inn Eindhoven mag grote toren bouwen

Hotel Holiday Inn in Eindhoven krijgt groen licht om het hotel uit te breiden met een toren. Daartoe heeft B en W van Eindhoven besloten. De start van de bouw staat gepland voor 2013 en duurt naar verwachting twee jaar.

Over de ontwikkeling van bouwprojecten aan de kant van de Fellenoord in het centrum van Eindhoven is de laatste tijd veel te doen. De politieke coalitie van PvdA, CDA en SP heeft afgesproken dat de vastgoedontwikkeling aan de noordzijde van het centraal station bevroren wordt.

Voor de herontwikkeling van het Holiday Inn Eindhoven wordt nu een uitzondering gemaakt. B en W hebben akkoord gegeven om een toren te bouwen bij het hotel. De omdat dit deelproject de gemeente geld oplevert in plaats van kost.

Eigenaar Eden Hotel Group gaat samen met BAM Utiliteitsbouw de plannen voor de multifunctionele toren uitbouwen van twintig verdiepingen. Het gaat volgens het Eindhovens Dagblad om een project van tientallen miljoenen euro’s.

In de toren komen onder meer kantoorruimten voor het nieuwe World Trade Center Eindhoven. Holiday Inn had hiervan eerder het gebruiksrecht van de naam verworven. Verder komen er zo’n veertig suites voor de long stay markt. Naast de toren moet een vergadercentrum komen.