Restaurant De Lindenhof in Giethoorn is winnaar geworden van de wedstrijd Grand Concours Laurent-Perrier. Verantwoordelijk voor de zege in de achtste editie van de wijn-spijswedstrijd zijn kok Martijn Stoker en gastvrouw Carla Veenstra.
Dat meldt De Telegraaf. Het winnende duo maakte indruk met een canelloni van gebraisseerde ossenstaart met een jus van ossenstaart en schuim van eekhoorntjesbrood. Daarbij werd een Château Musar 1988 uit de Bekaa-vallei in Libanon geserveerd. Naast de wijn-spijsprijs ging Stoker ook nog aan de haal met de prijs Jong Talent.
De deelnemende finalisten aan de achtste Grand Concours Laurent-Perrier waren:
Le Cirque, Scheveningen
Cuisine Pascal Jalhaij
Hof van Sonoy, Blokzijl
Het Jachthuis, Hoog Soeren
Latour, Noordwijk aan Zee
De Lindenhof, Giethoorn
De Punter, Giethoorn
Vermeer, Amsterdam