Winnares Gastvrijheidsprijs op NK Sommeliers

Winnares Gastvrijheidsprijs op NK Sommeliers

Larissa Vendrig, winnares van de Alliance Hennesy Gastvrijheidsprijs eerder dit jaar, neemt deel aan het NK voor Sommeliers. Vendrig is één van de 22 deelnemers die op 2 april strijden om de Trophée Ruinart. Veel toprestaurants sturen hun beste medewerker.

Zo is Cindy Borger, gastvrouw van restaurant De Lindenhof (M**L15GM18) in Giethoorn, ongetwijfeld één van de favorieten voor de titel. Borger is een ervaren wedstrijdsommelier en won in 2005 de Gastvrijheidsprijs.

EFFF
Larissa Vendrig pakte in januari deze Gastvrijheidsprijs. De 23-jarige gastvrouw van het ambitieuze restaurant De Burgemeester in Linschoten greep de titel tijdens de European Fine Food Fair (EFFF) in Maastricht.

Cordial
Op de deelnemerslijst van het NK Sommeliers staan drie restaurants met twee deelnemers. Dat zijn Grand Hotel Karel V in Utrecht (Johan Kragtwijk en Jeroen van Hunnik), Cordial is Oss (Martijn Verkerk en Roy Pelgrim) en Restaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort (Dennis Smith en Jasper van den Hoogen).

Edwin Raben
Het NK Sommeliers vindt 2 april plaats op Landgoed Wolflaar in Breda. Mede-eigenaar van Wolfslaar en meervoudig sommelierkampioen Edwin Raben neemt niet deel aan het kampioenschap. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Nederlandse Gilde van Sommeliers, Wijnkooperij de Lange bv (importeur van Champagne Ruinart) en Landgoed Wolfslaar. De winnaar wordt afgevaardigd naar de Europese finale in Frankrijk in 2008.

Zie ook:
Edwin Raben heeft beslist over Trophée Ruinart

Winnares Gastvrijheidsprijs op NK Sommeliers