Toprestaurant Ciel Bleu op de schop

Toprestaurant Ciel Bleu op de schop

Ciel Bleu, één van de twee sterrestaurant van het Amsterdamse Okura hotel, wordt gerestyled. Het interieur van het bekende restaurant wordt meer ...

De klassieke uitstraling van het restaurant past niet meer bij de vooruitstrevende kookstijl van Onno Kokmeijer. Dat is ruwweg de aanleiding voor de aanpassing van de eetgelegenheid, gevestigd op de 23ste etage van het Okura hotel.

Chefstafel
De verbouwing van het restaurant vindt plaatst tijdens de zomer. Okura-directeur Marcel van Aelst hoopt de verbouwing er in de drie zomerweken, wanneer de zaak dicht is, doorheen te krijgen. Al sluit hij niet uit dat het mogelijk een weekje langer duurt.

Naast aanpassing van het interieur komt er een chefstafel in het restaurant. Deze tafel is gemaakt van marmer en gaat al vanaf eind mei worden gebruikt. Om de chefstafel te plaatsen is een muur uit de keuken gehaald, zodat chef-kok Onno Kokmeijer en zijn souschef Arjan Speelman de gerechten direct kunnen serveren.

Topsommelier overgenomen
Doel van op de schop nemen van Ciel Bleu is om het restaurant naar een hoger niveau te tillen. Daarvoor werd onlangs topsommelier Noël Vanwittenbergh overgenomen van het Amsterdamse vijfsterrenhotel The Grand. Van Merlet in Schoorl kwam sommelier Pasquinel Kolk over.

Onno Kokmeijer werd vier jaar geleden aangesteld als chef-kok van Ciel Bleu. Tegenover het ANP meldt Kokmeijer dat de keuken vier jaar geleden ten dode was opgeschreven. ‘Alles moest opnieuw worden opgebouwd. We moesten meer gaan koken naar deze tijd zonder de kwaliteit van de Franse keuken te verliezen, want dat is en blijft onze basis. Alleen dat zwaar klassiek Frans moest er van af’, aldus Kokmeijer.

Eigenzinnige Franse Keuken
Kokmeijer presenteert deze week zijn nieuwe boek. Het receptenboek ‘Eigenzinnige Franse Keuken’ moet de eerste periode van Kokmeijer bij Ciel Bleu afsluiten. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door burgemeester Job Cohen van Amsterdam.

Zie ook:
Ciel Bleu komt met boek
Okura culinaire hotspot Amsterdam

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.