Volgens Neppelenbroek is het afscheid in ‘goed overleg gegaan’. ‘Ik heb ze aangeboden om met behoud van salaris een tijdje te bezinnen, na te denken over de dromen die ze willen volgen. Als mensen niet van dat aanbod gebruik willen maken, is dat aan hen.’
Neppelenbroek vervolgt: ‘Er is geen sprake van ontslag. Ik heb begrepen dat ze met Ron Blaauw in gesprek zijn en dat vind ik fantastisch. Het zijn prachtige vakmensen.’ Ook met de bedrijfsleidster Shirley Wissink heeft Neppelenbroek ‘geen problemen’. ‘Maar hier kan ik geen verdere toelichting op geven omdat dit nogal delicaat is.’
Ziekenhuis
Neppelenbroek is al een aantal dagen opgenomen in het ziekenhuis met gezondheidsklachten. ‘Ik ben er een paar dagen uit geweest, omdat ik te veel hooi op mijn vork neem. Dan loop in De Hoefslag binnen en wil ik in een dag de problemen oplossen. Dat gaat niet en mijn lichaam reageert daarop.’
Neppelenbroek verwacht snel het ziekenhuis te kunnen verlaten. ‘Ik heb de afgelopen dagen heerlijk op de laptop kunnen werken. Met mijn gezondheid zit het wel goed.’
Toekomstplannen
Neppelenbroek zegt druk bezig te zijn met de toekomst van De Hoefslag. ‘Waar Gerard en Martin Fagel zijn opgehouden, wil ik verder gaan. Ik wil dat het bedrijf zich puur op gastronomie gaat richten. Eind deze maand hebben we alle toekomstplannen gereed en gaan we met het nieuwe managementteam knopen doorhakken. Vast staat dat we de bistro in elk geval willen gaan verbouwen.’
Neppelenbroek heeft veel vertrouwen in de nieuwe man Robert Leusink, die per 1 september als nieuwe restaurantmanager is aangesteld. ‘We kennen elkaar al heel lang.’ De keuken wordt aangevoerd door chef Michiel Slot en patissier Jenneke Boer.
Meer over De Hoefslag