Fransman laat restaurant links liggen

Fransman laat restaurant links liggen

Fransen blijven massaal weg bij restaurants, nu de economie in het land het zwaar heeft. De meesten kiezen voor een simpele sandwich in plaats van een ...

De Franse restaurants, bistro’s en koffiebars zien een dramatische daling in het aantal gasten, meldt De Telegraaf op basis van een onderzoek van de Franse Unie van Café-, Restaurant- en Hoteleigenaren. Men stap massaal over op picknicks en sandwiches.

‘Mensen hebben veel minder geld te spenderen dus kiezen ze ervoor om te snijden in hun voedselbudget”, zegt Francis Attrazic, vice-voorzitter van de horeca-unie. ‘Lunch wordt vaak helemaal geschrapt, mensen nemen niet meer altijd een aperitief en het avondmaal wordt lichter.’

In een onderzoek van de unie kwam naar voren dat het restaurant- en cafébezoek in toeristenregio’s in julie met 30 procent is gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Maar het zijn niet de Britten, Duitsers en Russen die de restaurants de rug toe keren, zij dineren nog steeds in stijl. Het zijn de Fransen die massaal een andere hobby zoeken.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.